Helyi közélet

2014.04.12. 14:09

Csempészett cigarettafogások a 491-es számú főúton

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A szabolcsi rendőrök az elmúlt 24 órában két gépjárműben összesen tizenegymillió forintot meghaladó értékű feltehetően csempészett cigarettát találtak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A szabolcsi rendőrök az elmúlt 24 órában két gépjárműben összesen tizenegymillió forintot meghaladó értékű feltehetően csempészett cigarettát találtak.

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság munkatársai 2014. április 11-én a 491-es számú főúton ellenőrizni akartak egy gépjárművet és annak vezetőjét. A sofőr azonban a rendőrök megállásra felszólító megkülönböztető fény- és hangjelzését figyelmen kívül hagyta és nagy sebességgel elhajtott Szamoskér irányába. A járőrök a gépkocsi után mentek, amit Tunyogmatolcs és Szamoskér közötti útszakaszon egy vízelvezető árokba borulva találtak meg. A rendőrök a járművet átvizsgálták, amelynek utas- és csomagterében nagy mennyiségű, ukrán zárjegyű, feltehetően csempészett cigarettát találtak. A járőrök gépkocsit vezető 32 éves téglási férfit elfogták és a hatmillió forintot meghaladó értékű cigarettával együtt átadták az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2014. április 11-én Sonkád és Kölcse közötti útszakaszon ellenőrizni akartak egy személygépkocsit és annak vezetőjét. A sofőr azonban a járőröket észlelve nagy sebességgel megpróbálta elhagyta a helyszínt, amit az egyenruhások észrevettek és a gépjármű után mentek. A rendőrök a hátrahagyott járművet Csaholc külterületén találták meg, melynek utas- és csomagterében nagy mennyiségű, ismeretlen eredetű, feltehetően csempészett cigarettára bukkantak. A járőrök a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható sofőrt és annak utasát rövid időn belül a helyszín közelében elfogták és az ötmillió forintot meghaladó értékű cigarettával együtt átadták az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában