Helyi közélet

2014.04.03. 19:31

Elköltöztek? Átjelentkeztek? Hol vannak?

Kemecse, Budapest-Zugló - A polgármester szerint a kampány hevében egyesek Kemecse nevét lejáratják.

Kemecse, Budapest-Zugló - A polgármester szerint a kampány hevében egyesek Kemecse nevét lejáratják.

Kemecsén mintegy hétszázzal kevesebben vannak a választói névjegyzékben, mint két hónappal ezelőtt, míg Zuglóban hétszázzal többen.” – hangzott el szerda este az egyik kereskedelmi tévécsatorna műsorában. A megkérdezett ellenzéki politikus szerint a billegő választókerületeket a kormánypártok így kívánják a saját javukra billenteni.

„Nagyobb visszhangja lett volna”

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük Lipők Sándort, Kemecse polgármesterét, aki szerkesztőségünknek a következőket mondta:

– Ennek az információnak nincs valóságalapja. Lesznek vasárnap olyan átjelentkezett, kemecsei lakhellyel rendelkező személyek, akik máshol szavaznak, de tudomásom szerint mindössze 48 személyről van szó. Budapesten 18 kemecsei személy voksol így, s közülük is csak egy fog Zuglóban. Ezek a személyek a lakóhelyüktől is távol a saját egyéni országgyűlési jelöltjükre szavaznak, az országos lista pedig mindenhol egységes. Ahhoz, hogy az átköltözésből politikai hasznot lehessen húzni, annak a bizonyos 700 főnek állandó lakhelyként kellene Zuglót megjelölnie, de én azt nem tudom elképzelni, hogy ez a valóságban megtörténjen. Ha ez így lenne, sokkal nagyobb visszhangja lett volna már. Nagyon sajnálom, hogy a választási kampány hevében egyesek Kemecsét besározzák, a település nevét lejáratják, s rosszindulatúan téves információkat adnak közre. Örülök, hogy a Kelet-Magyarország tisztázni akarja ezt az ügyet, s a lap által a közvélemény hiteles és korrekt információkat kap – tette hozzá Kemecse vezetője.

„A kifogás alaptalan”

Dr. Papcsák Ferenc országgyűlési képviselő, Zugló polgármestere csütörtökön közleményt adott ki, melyben többek között ez olvasható:

Zuglóban a mai napon a Budapest 08. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság ülésén bebizonyosodott: tömeges, illetve fiktív lakcímlétesítés vádjával benyújtott kifogás alaptalan, jogszabálysértés nem történt. A Budapest 08. OEVI vezetőjének tájékoztatása szerint a hivatalos cím- és körzetnyilvántartási szakrendszer adatai alapján megállapítható, hogy 2014. január 2. és 2014. április 2. közötti időtartamban Budapest Főváros XIV. kerületében a választójogosultsággal rendelkező állampolgárok száma mindössze 43 fővel növekedett...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában