Helyi közélet

2014.04.23. 10:23

Ízes-illatos sikerek Gyulán

Érpatak, Gyula - Magyarország legeredményesebb kereskedelmi főzdéje a Zsindelyes.

Érpatak, Gyula - Magyarország legeredményesebb kereskedelmi főzdéje a Zsindelyes.

Tarolt megyénk a gyulai XV. Kisüsti Pálinka Fesztiválon, amelyen szombaton kihirdették a III. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa eredményeit. Az ibrányi Demeter Balázs gönczi kajszibarack pálinkája nyerte el Magyarország legjobb kereskedelmi pálinkája címet, s mint a Nemzeti Kincs Pálinkája 2014-ben, a gyümölcspárlat bekerül a Mezőgazdasági Múzeum korábbi nyertes pálinkáinak vitrinjébe. A világkupa összesített eredményei alapján Magyarország Legeredményesebb Főzdéje címet 2014-ben az érpataki Zsindelyes Kereskedőház Kft. nyerte el, a második helyen az ibrányi Demeter Pálinka Manufaktúra végzett.

Ragaszkodás a minőséghez

A Zsindelyes Pálinkafőzde tulajdonosa, Papp József így nyilatkozott a gyulai világkupán elért sikerekről:

– Az idén háromszoros jubileumot ünnepelünk: 10 évvel ezelőtt született meg a Zsindelyes márka, még a kereskedelmi pálinkafőzés kezdetén, 30 éve alakult meg a pálinkafőzde az ország negyedik magánfőzdéjeként, és 50 éve, hogy gyümölcskutatók kinemesítették az újfehértói fürtös meggyet. A belőle főzött pálinka 2007-ben hatodikként az országban árujelzői oltalmat kapott, és a Zsindelyes Pálinkafőzde zászlóspálinkájává vált.

– A jubiláló évünk illő megkoronázása a mostani világkupán elnyert díjak mindegyike, a „legeredményesebb főzde” cím pedig a fogyasztóknak tett ígéretünk megerősítése: a minőségből nem adunk lejjebb, nálunk a garantált Zsindelyes ízeket találják.

– A jelenlegi pozíciónk eléréséhez szükséges három legfontosabb dolog hangsúlyt kap az idén is. Az első a gyümölcs, az újfehértói fürtös meggy, mely mind közül a legnagyobb érték, hiszen egyedül mi gyárthatjuk az eredetvédettséggel ellátott gyümölcsből készült pálinkát. A második egy olyan szakmai tudás, melyet 30 éve fejlesztünk, építünk, frissítünk. S végül, de nem utolsósorban van egy márkanév, mellyel fémjelezve a fogyasztóinknak átadhatjuk az üzenetünket: minden egyes pohár Zsindelyes pálinka fogyasztásánál a magyar gyümölcs első osztályú végtermékével találkozik a kóstolója és azzal a szenvedéllyel, ami az elkészítésével járó munkában is fontos szerepet játszik. Aki pedig kíváncsi az újdonsült érmes pálinkáinkra, mindegyiket megkóstolhatja május 15.–18. között a Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol jubileumi meglepetésekkel is készülünk.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában