Helyi közélet

2014.04.23. 09:33

Maszkos támadó(ka)t keresnek

Újfehértó – Eddig nem volt jellemző Újfehértón, hogy házakat, kocsikat öntöttek volna le – legalábbis ezidáig, mert az utóbbi években többször is előfordult, hogy maró anyaggal és olajjal locsolták le az autóinkat, ingatlanjainkat – reagált feldúltan megkeresésünkre Mátyás B. Szabolcs, újfehértói jegyző.

Újfehértó – Eddig nem volt jellemző Újfehértón, hogy házakat, kocsikat öntöttek volna le – legalábbis ezidáig, mert az utóbbi években többször is előfordult, hogy maró anyaggal és olajjal locsolták le az autóinkat, ingatlanjainkat – reagált feldúltan megkeresésünkre Mátyás B. Szabolcs, újfehértói jegyző. Az újfehértói jegyző bár sokadik a sorban, maga is érintett az ügyben, hiszen kétszer rongálták meg ilyen módon a tulajdonát. Mindez egy nemrégiben a Facebookon közzétett, a település lakóinak címzett nyílt leveléből derült ki, amiben az önkormányzat által felajánlott 100 ezer forintos nyomravezetői díjat további 400 ezerrel megtoldva keresi az arctalan tetteseket.

Kérdésünkre, hogy mi lehet az oka a támadásoknak, elmondta: egyértelműen köze van a munkájához.

– Jegyzőként naponta hozok olyan döntéseket, amelyek gyakran valamilyen hátrányt okoznak másoknak, pusztán azért, mert törvényesen járok el egy-egy ügyben.

Nagy Sándor, a település polgármestere megerősítette: ezekben az ügyekben évek óta nem történt érdemi előrelépés.

– Azzal, hogy eddig még nem kapták el őket, csak a bátorságuk nőtt, ezt bizonyítja, hogy fényes nappal, az otthonom előtt történt az első eset. Néhány percre mentem be a házba, és mire kijöttem, a kocsim le volt öntve. Még láttam elmenekülni egy maszkos alakot... – mesélte Mátyás B. Szabolcs indulatosan, és azt is hozzátette: bár a rendőrség jó nyomon jár (a felszerelt biztonsági kamera rögzítette a rongálót), egyelőre még nem jutottak eredményre, ami félelmet kelt az újfehértóiakban.

A szigetelésig visszabontották

– Az esetek nem ugyanolyan fajsúlyúak, de az elkövetés módja és talán az elkövető is azonos. A helyi középiskola igazgatónőjének is leöntötték egy éjszaka az autóját, de van olyan család, amelyiknek harmadszor permetezték le a háza falát egy olyan anyaggal, ami miatt a szigetelésig kellett visszabontani a falat. Ők már meg sem csináltatják, azt mondják, nem érdemes...

Nagy Sándor polgármester árnyaltabban fogalmazott: túlzás azt állítani, hogy az újfehértóiak rettegnek, de tény, hogy nyugtalanok, mert az ügyben évek óta nem történt érdemi előrelépés.

KM-CSA

További részletek a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország április 23-ai számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában