Helyi közélet

2014.04.23. 10:09

Merítettek a népművészet kincsestárából

Ibrány - A csokitojások keresése után nem maradt el a nyuszi-futás sem.

Ibrány - A csokitojások keresése után nem maradt el a nyuszi-futás sem.

Egymást követik az események az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános és Művészeti Iskolában. A múlthét hétfőn a művészeti iskola és a Szülői Munkaközösség szervezésében „Az a csodálatos népköltészet” című projekten vehettek részt az érdeklődő diákok, szülők és pedagógusok – tudatta portálunkkal Feketéné Szabó Marianna.

– Népművészetünk gazdag kincsestárából merítve hallhattunk népdalfeldolgozásokat az énekkaros gyerekek előadásában, gyönyörű népdalcsokrokat és élvezhettük a néptáncosok fergeteges hangulatú előadását. A műsor záró blokkjában Kósa Péter zenekara kísérte a népdalokat éneklő gyerekcsoportot, s közös táncházzal zárult a délutáni rendezvény.

– A leginkább várt húsvéti tojáskeresés sem maradt el, hiszen a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon az alsósok a Városligeti tó környékén elhelyezett csoki nyuszikat-, és tojásokat keresték meg hihetetlenül rövid idő alatt! Az izgalmas kutatást követően nyuszi-futásra sorakoztak fel a gyerekek, s évfolyamonként, és fiú-, lány kategóriában az elsőként befutók ajándéka is egy-egy csokinyuszi volt. Ezen a napon kézműves mesterségek is várták a gyerekeket.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában