Helyi közélet

2014.04.06. 16:52

Nem kedvezett az időjárás a választópolgároknak

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Enyhén szólva sem kedvezett az időjárás a választópolgároknak Szabolcs megye legdélebbi, 6. számú választókörzetében, talán ennek is köszönhető, hogy a településeken csak egy-két járókelővel találkoztunk.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Enyhén szólva sem kedvezett az időjárás a választópolgároknak Szabolcs megye legdélebbi, 6. számú választókörzetében, talán ennek is köszönhető, hogy a településeken csak egy-két járókelővel találkoztunk. Ez a kedvetlenség a kijelölt szavazóhelyiségekben is érzékelhető volt, eltérő arányban és más-más hangulatban képviseltették magukat a szavazók a kerület különböző pontjain.

Nyírbogáton egy varrodában fogadták a voksolókat. 10 óra előtt néhány perccel 145 szavazó élt szavazati jogával a 758-ból, de a bizottsági tagoktól megtudtuk, hogy több választásra visszanyúló tapasztalatuk szerint délután jócskán megemelkedik a voksolók száma.

Tovább haladva Nyírbátorban, egészen pontosan az Egyesített Nevelési–Oktatási Intézmény falai között találtuk magunkat, ahol 10 óráig nagyjából 300-an szavaztak, ami 25 százalék fölötti érdeklődést jelent. Itt találkoztunk Bürszem Anettel, aki most élhetett először szavazati jogával. Lapunknak elmondta, egyelőre szokatlan számára a tudat, hogy ezentúl ő is beleszólhat az ország ügyes-bajos dolgaiba és immáron az ő szavazata is számít.

Nyírgyulaj volt a következő állomásunk, ahol a 2. számú választókörben dél körül már majdnem egyharmados volt a részvételi arány. Máriapócson az Ifjúsági Házban kialakított választókörben hiába vártunk szavazókra, ottjártunkkor a helyiség szinte végig üres volt, ami a bizottsági tagok szerint nem meglepő, főleg ebédidőben. Az egyik politikai megfigyelő és az egyik bizottsági tag is arról számolt be, hogy a délelőtti mise után nagyon sokan mentek szavazni: a közeli templomból özönlöttek az emberek, akik összekötötték a kellemeset a hasznossal.

Kállósemjénben a Dr. Erdész Sándor Könyvtár adott otthont a 4. számú választókörnek, a lakosok közül többen be is köszöntek a családias hangulatú szavazóbizottsághoz.

A körképünk Nagykállóban zárult, ahol – nyilván a lakosságszám miatt – a legtöbb voksolóval találkoztunk. A térség lakói közül sokan tehát éltek szavazati jogukkal, de a számokból arra következtethetünk, hogy többen maradtak otthon és bízták másra a döntést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában