Helyi közélet

2014.04.25. 09:32

Nem látnak „nagy dohányt” a trafikban

Piricse - A nemzeti dohányboltokat nélkülöző falvakban kijelölt üzletek árulhatnak ideiglenesen cigarettát.

Piricse - A nemzeti dohányboltokat nélkülöző falvakban kijelölt üzletek árulhatnak ideiglenesen cigarettát. Bár füstölöghetnének a piricseiek, hogy a településen lassan egy év óta nem lehet üzletben füstölni valót venni, mégsem háborognak, megoldják valahogyan, amikor nikotinra vágynak.

Nem panaszkodtak

Lehet, hogy már hozzá is szoktak a gondolathoz, hogy a szomszédos községekben, illetve a közeli Nyírbátorban kell beszerezniük a dohánytermékeket. Ráadásul ez még így is marad egy ideig, ugyanis a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. napokban megjelent határozatából kiderül, hogy ismét nem sikerült olyan vállalkozóval szerződést kötni, aki Piricsén nyitna nemzeti dohányboltot. A település ugyanakkor ezzel nincs egyedül, hiszen a megyében még nagyon sok kis falu maradt trafik nélkül azért, mert a helyi vállalkozók nem látnak benne jó üzletet, „nagy dohányt”.

Piricse polgármesterét, Orosz Lászlót is arról faggattuk, szerinte vajon mi lehet a „trafiktalanság” oka.

– Nemigen tudom az okát, ugyanis érdeklődők mindig voltak, azonban az valóban tény, hogy mióta csak trafikban árulható dohánytermék, Piricsén nem vásárolható – tájékoztatta lapunkat a község vezetője.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában