Helyi közélet

2014.04.20. 13:04

Önzetlenül segítenek a véradók Szatmárban is

Fehérgyarmat - Eredményes közgyűlést tartott a Magyar Vöröskereszt Fehérgyarmati Területi Szervezete a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő Orvosi Könyvtárában.

Fehérgyarmat - Eredményes közgyűlést tartott a Magyar Vöröskereszt Fehérgyarmati Területi Szervezete a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő Orvosi Könyvtárában.

Az éves rendezvénmyen főként a tavaly elért véradási eredményekről halhattak a résztvevők.

Szilágyiné Varga Ibolya, a helyi területi szervezet vezetője kiemelte, hogy kollégáival évről évre nagyobb megbecsülést igyekeznek szerezni az önzetlen donoroknak.

– Az idén négy településen sikerült véradó napi ünnepséget rendeznünk. Szeretnénk, ha ez még több községben szokássá válna. A fiatalok körében - akár osztályfőnöki órákon is -, ha van módunk a véradó mozgalmakat népszerűsítjük. Területünkön a tízszeres véradók számára is állítunk ki oklevelet, és személyesen juttatjuk el az önkormányzatokhoz. Kiemelhetem, hogy a Fehérgyarmati és a Tunyogmatolcsi Önkormányzat hosszú évek óta anyagilag is jelentős összeggel támogatja a donorok megbecsülését térségünkben – fogalmazott a területi vezető, aki értékelőjében a Magyar Vöröskereszt, valamint a városi Vértranszfúziós Osztály dolgozói nevében megköszönte mindenkinek az elmúlt időszak áldozatos munkáját.

- Széles Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában