Helyi közélet

2014.04.27. 13:31

Ópályiak ismét a majtényi síkon

Nagykároly - A Rákóczi szabadságharcot lezáró Szatmári békekötésre emlékeztek a Nagykároly melletti, Nagymajtény és Domahida között található emlékműnél a romániai és magyarországi szervezetek képviselői.

Nagykároly - A Rákóczi szabadságharcot lezáró Szatmári békekötésre emlékeztek a Nagykároly melletti, Nagymajtény és Domahida között található emlékműnél a romániai és magyarországi szervezetek képviselői. 1711 április 27.-én itt fejeződött be a nyolc évig tartó szabadságharc. Ma is ellentmondásos gróf Károlyi Sándor döntése a békekötésről. Azt követően nem volt megtorlás, nem úgy mint 1848 után, a katonák csak zászlóikat tették le, fegyvereiket megtarthatták.

Idén is meghívást kaptunk az ünnepségen való részvételre. Ópályit a megemlékezésen a Horpácsik János Naptánccsoport képviselte. Három pár lépett fel nagy sikerrel. A köszöntők, a szavalatok, az énekkarok és tánccsoportok után az emlékművön koszorúkat helyeztek el a megemlékezők. Az ópályiak nevében a polgármester és Varróné Kokas Anikó koszorúzott.

A programszervezést ezúttal is, az Ópályiak Baráti Köre és a Teleház részéről, Erdélyi Ilona végezte. Delegációnkat a majtényi kultúrházban látták vendégül.

Erdélyi Miklós

polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában