Helyi közélet

2014.04.27. 13:55

Tekerj a múzeumba!

Tiszavasvári - A Tisza menti térségének egyik legnagyobb kiugrási lehetősége lehet az érintetlen természeti környezet a sokszínű és gazdag növény és állatvilág, és a folyó menti települések kulturális, gasztronómiai sokszínűsége.

Tiszavasvári - A Tisza menti térségének egyik legnagyobb kiugrási lehetősége lehet az érintetlen természeti környezet a sokszínű és gazdag növény és állatvilág, és a folyó menti települések kulturális, gasztronómiai sokszínűsége. A Nyíri mezőség kerékpárral az EuroVelo nemzetközi kerékpárútvonalon déli irányból kiválóan megközelíthető Szolnoktól - Tiszalökig a folyó gátján és a településeken átvezető kerékpárutakon.

Tiszalök központjából továbbhaladva a két települést összekötő kerékpárúton juthatunk el a 11 km-re fekvő Tiszavasváriba a térség közigazgatási, gazdasági, kulturális központjába. Itt található a térség múltját bemutató Vasvári Pál Múzeum, amely felkészülten tudja fogadni a kerékpárral érkező turistákat. A május eleji hosszú hétvégén színes programokkal és érdekes kiállításokkal várja látogatóit a múzeum.

Csütörtökön délelőtt " Bringajális " - Tekerj a múzeumba! címmel családi kerékpáros szabadidős program várja a családokat a múzeum előtti Szentmihály térre. Lesz kerékpáros ügyességi verseny, KRESZ - teszt, lángos evő verseny és biciklis felvonulás. Az esemény együttműködő partnere a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Tiszavasvári Rendőrkapitányság.

A rendezvény ideje alatt a rendőrség munkatársai a helyszínen felállított információs sátorban várják a kerékpárosok kérdéseit, észrevételeit. A délelőtti program a Magyar Kerékpáros klub által idén 13. alkalommal meghirdetett a kerékpározást népszerűsítő Bringázz a Munkába! (BAM) kampányhoz kapcsolódik. A kerékpárral érkezőket ajándék lufival várják a szervezők!

Látogatóink szíves figyelmébe ajánljuk az állandó kiállításaink mellett, Holló László Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész alkotásaiból látható időszaki kiállításunkat, valamint a 20 éves Tiszavasvári Fúvószenekar életéből, emlékezetes fellépéseiből, utazásaiból, vidám pillanataiból nyíló fotókiállítást.

Mind két kiállítás az Ady Endre úti főépületben tekinthető meg nyitvatartási időben.

- Balogh Tamás -

Közművelődési és Sajtóreferens

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában