Helyi közélet

2014.04.30. 14:42

Újra szólnak az uszkai templom harangjai

Uszka - A Batár-parti falu két harangját adományokból újították fel.

Uszka - A Batár-parti falu két harangját adományokból újították fel.

A hétvégén újra megszólaltak az uszkai református templom harangjai. A szentelési szertartás több száz hívő és tizenkilenc református lelkész részvételével zajlott a Batár-parti faluban.

A szatmári kis község tornyában két harang szolgált, de mindkettő gyógyításra szorult. A nagyobbiknál elég volt egy kisebb beavatkozás, de a kicsit újra kellett önteni. Az aprócska gyülekezetnek nem volt rá másfél millió forintja, a jó szívű hívek azonban, többek között a Kelet-Magyarország híradásai nyomán is segítettek, és tavaly karácsonyra összegyűlt a pénz. A nagy munkát a híres harangöntő mester, Gombos Miklós vállalta, s időre el is készült vele.

A nagytiszteletű Bartha Gyula esperes vezette hálaadó istentisztelet befejeztével az újra öntött harangot a két keresztszülő, Bakonyi-Kissné Angyalossi Zsuzsanna és Balogh Géza, lapunk egykori munkatársa, a Szabad Föld újságírója szólaltatta meg.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában