Helyi közélet

2014.04.11. 18:55

Városjubileumi programok Záhonyban

Címkék#Záhony

Záhony - Negyedszázada az akkori miniszterelnök jelenlétében avatták várossá az észak-keleti határtelepülést.

Záhony - Negyedszázada az akkori miniszterelnök jelenlétében avatták várossá az észak-keleti határtelepülést.

A jeles jubileumról idén gazdag programsorozattal emlékeznek meg a városban. A központi eseményekre április 29-én kedden és 30-án, szerdán kerül sor. Kedden ünnepi képviselő-testületi ülésre várják a korábbi ciklusok összes képviselőjét és polgármesterét, valamint a testvérvárosok, a kárpátaljai Csap és a felvidéki Tiszacsernyő delegációját. Az ünnepségen számos lokálpatriótát részesítenek elismerésben.

Szerdán a kulturális és sportprogramok sorából kiemelkedik a helyi művészeti csoportok fellépése, valamint a Záhonyból indult és napjainkra országos népszerűségre szert tett ZUP zenekar, továbbá a Magna Cum Laude együttes Európa téri koncertje. Több helyi szervezet és intézmény is kapcsolódik az eseményekhez, a Dr. Béres József Kollégiumban például városismereti vetélkedőt, irodalmi és rajzpályázatot rendeznek.

Ugyancsak kötődik a jeles jubileumhoz a június 27-én és 28-án megrendezésre kerülő Hármashatár Fesztivál, melynek legnevesebb fellépői a Neoton, az R-Go és a ByTheWay együttes.

Tancsik Róbert

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában