Helyi közélet

2014.04.30. 12:52

Városjubileumi ünnepség Záhonyban

Záhony - A település várossá avatásának negyedszázados évfordulójáról ünnepi rendezvénysorozattal emlékeznek meg Záhonyban.

Záhony - A település várossá avatásának negyedszázados évfordulójáról ünnepi rendezvénysorozattal emlékeznek meg Záhonyban.A központi ünnepséget kedden délután a helyi művelődési házban rendezték meg. Az eseményen részt vettek az avatás óta eltelt negyedszázadban képviselői munkát vállalt közéleti személyiségek, a város jeles lokálpatriótái, a helyi intézmények és szervezetek, a civil csoportosulások és a meghatározó gazdasági társaságok képviselői, valamint a testvérvárosok, a kárpátaljai Csap és a felvidéki Tiszacsernyő delegációja is.

A meghívottakat és az érdeklődőket az Alapfokú Művészeti Iskola tanárai köszöntötték műsorral. Ünnepi beszédében Háda Imre polgármester nemcsak a település évszázados fejlődésének legfontosabb állomásait idézte fel, de szólt a reményteljes jövőről is: "Jelenleg is folyik a 2014-20-as EU források felhasználásának megyei fejlesztési tervezése.

Pozitívum, hogy Záhony a megyeszékhely, valamint Kisvárda, Mátészalka és Nyírbátor mellett decentrumként került besorolásra, így célzott, dedikált forrásokra számíthatunk a gazdasági, az üzleti és az infrastrukturális fejlesztések tekintetében."

A rendezvény előtt dokumentumfotó kiállítást nyitottak meg az intézmény aulájában, míg az ünnepségen számos elismerés átadására is sor került. Szerdán a kulturális programok sorából kiemelkedik a helyi művészeti csoportok fellépése. Pódiumra lép a nők egyesületének művészeti csoportja, a Vadvirág kórus, a Varázs Hastánc csoport és a Főnix vegyes kar. 20,30 órakor rendezik meg a hagyományos fáklyás felvonulást.

Előtte a Záhonyban alakult és napjainkra országos népszerűségre szert tett ZUP zenekar ad koncertet az Európa téren, míg 21,30 órától a Magna Cum Laude együttes lép a jó idő esetén várhatóan többezres közönség elé.

- Háda Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában