Helyi közélet

2014.04.21. 18:26

Városnapi programok Záhonyban

Záhony - Negyedszázada az akkori miniszterelnök jelenlétében avatták várossá az észak-keleti határtelepülést.

Záhony - Negyedszázada az akkori miniszterelnök jelenlétében avatták várossá az észak-keleti határtelepülést.

A jeles jubileumról idén gazdag programsorozattal emlékeznek meg a városban. A központi eseményekre április 29-én kedden és 30-án, szerdán kerül sor. Kedden 13 órakor Múlt és Jelen címmel fotókiállítást nyitnak meg a vasutas művelődési házban. 13,30 órakor veszi kezdetét az ünnepi műsor, amelyen az Árpád Vezér Általános Iskola és AMI diákjai és tanárai működnek közre. Az ünnepségre várják a korábbi ciklusok összes képviselőjét és polgármesterét, valamint a testvérvárosok, a kárpátaljai Csap és a felvidéki Tiszacsernyő delegációját. Ez alkalommal számos lokálpatriótát részesítenek elismerésben. 15,30 órakor időkapszulát helyeznek el a városháza előtti parkban. Szerdán a kulturális programok sorából kiemelkedik a helyi művészeti csoportok fellépése. Pódiumra lép a helyi nők egyesületének művészeti csoportja, a Vadvirág kórus, a Varázs Hastánc csoport és a Főnix vegyeskar. 20,30 órakor rendezik meg a hagyományos fáklyás felvonulást. Előtte a Záhonyban alakult és napjainkra országos népszerűségre szert tett ZUP zenekar ad koncertet az Európa téren, míg 21,30 órától a Magna Cum Laude együttes lép a jó idő esetén várhatóan többezres közönség elé.

Ugyancsak kötődik a jeles jubileumhoz a június 27-én és 28-án megrendezésre kerülő Hármashatár Fesztivál, melynek legnevesebb fellépői a Neoton, az R-Go és a ByTheWay együttes.

ZUP az MR2 Akusztikban:

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában