Helyi közélet

2014.04.13. 13:09

Visszahívott édességek

Gávavencsellő - Számos család megélhetése kerülhet veszélybe a forgalmi korlátozás miatt.

Gávavencsellő - Számos család megélhetése kerülhet veszélybe a forgalmi korlátozás miatt.Nem a megszokott kellemes hangulatban várhatta a Gávavencsellői Sütőüzem Kft. mintegy 30 fős legénysége a reggeli megbeszélést, hiszen nem jó hírekkel szolgálhatott nekik Zöldi Mihály ügyvezető igazgató.

Korlátozzák forgalmukat

Mint ismeretes, a Nemzeti Élelmiszerlánc–biztonsági Hivatal (NÉBIH) Kiemelt Ügyek Igazgatósága megtiltotta a Gávavencsellői Sütőüzem Kft. kálium-szorbát felhasználásával előállított termékeinek forgalomba hozatalát, valamint elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását és azonnali visszahívását. Mindezt a termékek magas tartósítószer tartalmára hivatkozva.

A forgalmi korlátozás és visszahívás az április 7-ét megelőzően, kálium-szorbát felhasználásával készült termékre vonatkozik, azok élelmiszer-biztonsági szempontból való megállapításáig.

A szakemberek a kereskedelmi forgalomban és sütőüzemben vett mintákban mutatták ki a magas tartósítószer adalék tartalmat, mely szerintük a megengedett érték kétszeresét is meghaladta.

Alaptalan vádak

– Ártalmatlan összetevőkről van szó, melyek számtalan más termékben megtalálhatóak. Úgy vélem, a cég ellen irányított támadás indult, melynek most isszuk meg a levét.

– Huszonöt éve vezetem az üzemet, ez idő alatt az ország valamennyi pontjára szállítottunk termékeinkből, szívvel–lélekkel végeztük munkánkat nap mint nap.

Nagy cégek is visszamondták

– A legnagyobb multiktól a kisboltokig mindenki rendszeresen meg volt elégedve elismert és méltán népszerű termékeinkkel – fogalmazott megilletődötten Zöldi Mihály, a Gávavencsellői Sütőüzem Kft. ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: ez a rendelkezés nem csak a céget, hanem harminc családot is egy pillanat alatt ellehetetlenít.

– Egy fejlődő és korszerű technikával felszerelt gazdaságról beszélhetünk, amelynek április hetedike előtt kiadott termékeit most minden multi és kereskedő kirendelt polcaikról.

Ami viszont az említett dátumot követően hagyta el üzemünket és nem fogadják a boltok, teljesen ingyen és bérmentve szeretném elajándékozni, ezzel is bizonyítva, hogy a termékek nem romlottak, nem károsak a szervezetre és legfőképpen nem tartalmaznak semmilyen összetevőből sem a megengedettnél többet – adott hangot elégedetlenségének a cég vezetője.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában