Helyi közélet

2015.02.19. 18:59

A minőség a szántóföldtől az asztalig tart

Baktalórántháza - Fontos a termelők, a feldolgozók és a vendéglátósok összefogása a magas színvonal érdekében.

Baktalórántháza - Fontos a termelők, a feldolgozók és a vendéglátósok összefogása a magas színvonal érdekében.

A kiváló magyar termékek népszerűsítése a gasztronómia valamennyi szereplőjének fontos feladata – hangzott el azon az országos konferencián, amelyet Baktalórántházán, a Fenyves Csárdában tartottak február 17-én.

Fontos az összefogás

Krivács Andrástól, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség országos elnökétől megtudtuk: a minőségi sertéshús, ezen belül is a mangalica népszerűsítése a szántóföldtől az asztalig, a termeléstől a feldolgozásig, a beszállítástól az éttermi felszolgálásig mindenki számára egyaránt szükséges. A téma fontosságára utal, hogy a szaktárca miniszteri biztosa, Horváth István is a rendezvényen tapasztalhatta az ágazati szereplők egymásra utaltságát, az összefogás fontosságát.

Ugyanis a minőségi sertéshús előállítása, feldolgozása a hazai és a külföldi vendégek számára egyaránt az ország megítélésének javítását teszi lehetővé. Egyúttal az egészséges táplálkozás kritériumainak is megfelelhetnek azok a feldolgozók, amelyek a fülétől a farkáig hasznosítják az állatot, miközben minőségi értéket hoznak létre úgy a hazai, mint az európai elvárásoknak megfelelően. Elsőként az országban megyénkben hívta össze a hazai szakembereket a szervező, a Magyar Gasztro Térkép Klaszter. Rövidesen még három helyszínen ismertetik meg a piaci szereplőkkel a minőségi sertéshús előállításának, feldolgozásának és gasztronómiai elkészítésének lehetőségét.

Összehangolt megjelenés

A Hús- és Vágóállat Terméktanács, mint a Kiváló Minőségű Sertésáruk védjegy tulajdonosa előrelépésnek tartja az összehangolt megjelenést, a promóciót.

Krivács András azt tartja az igazi kihívásnak, hogy a termelő, a beszállító és az étterem háromszögének valamennyi résztvevője minden nap képes legyen ugyanolyan kiváló minőségben előállítani a termékeket.

- Tóth Kornélia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában