Helyi közélet

2015.07.15. 16:33

Jobbik-sajtótájékoztató: Szögi Lajosról neveznek el egy utcát Tiszavasváriban

Tiszavasvári - Az Olaszliszkán 2006. októberében gyermekei szeme láttára agyonvert tiszavasvári tanár, Szögi Lajosról is elneveznek egy utcát Tiszavasváriban – derült ki dr. Fülöp Erik polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

Tiszavasvári - Az Olaszliszkán 2006. októberében gyermekei szeme láttára agyonvert tiszavasvári tanár, Szögi Lajosról is elneveznek egy utcát Tiszavasváriban – derült ki dr. Fülöp Erik polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. A város első embere bejelentette: a múlt rendszer rossz emlékeit és alakjait idéző közterületek neveinek megváltoztatását előíró törvény szellemében Tiszavasváriban – a városvezetés, a lakosság és a helyi cégek, intézmények többségi javaslatai alapján – 17 közterület kap új nevet az idén nyáron. Az intézkedés a 14 ezer fős település 1100 lakóját érinti, ám az okmánycserék számukra díjmentesek. Az önkormányzat valamennyi közigazgatási és közfeladatot ellátó szervet értesített a küszöbön álló „keresztelőről”, és már javában gyártatja az új utcanév táblákat. Íme a régi és az új utcanevek: Április 4. utca – Könyves Kálmán utca, Élmunkás utca – Eszterházy utca, Fürst Sándor utca – Hankó László utca, Gorkij utca – Károli Gáspár utca, Hámán Kató utca – Desseffy utca, Kun Béla utca – Kodály Zoltán utca, Lenin utca – Csontváry utca, Partizán utca – Károly Róbert utca, Ságvári Endre utca – Mária Terézia utca, Sallai Imre utca – Géza fejedelem utca, Tolbuhin utca – Szabó Magda utca, Úttörő utca – Dr. Lévai Sándor utca, Vörös Csillag utca – Bagdi Lajos utca, Vörös Hadsereg utca – Gombás András utca, Zalka Máté utca – Szögi Lajos utca, Zsdanov utca – Thököly Imre utca.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában