Helyi közélet

2015.11.27. 14:16

Mi történik, ha beírja a youtube-on, hogy... - Így érheti el a rejtett tartalmakat a neten!

A programozóknak is van ám humorérzékük. Földönkívüli robotok és Mozilla könyve vagy repülőgép szimulátor a Google Earthben? <a href="http://www.impuls360.hu/12-rejtett-tartalom-az-interneten.html" target="_blank">Az Impuls360 blog összegyűjtötte a legjobb easter eggeket!</a>

A programozóknak is van ám humorérzékük. Földönkívüli robotok és Mozilla könyve vagy repülőgép szimulátor a Google Earthben? Az Impuls360 blog összegyűjtötte a legjobb easter eggeket!

Az informatika világában easter eggnek, azaz húsvéti tojásnak nevezzük azokat a rejtett üzeneteket, funkciókat, grafikákat, hangokat, amelyeket a programozók viccből, vagy a stáblista megjelenítésének érdekében helyeztek el. Easter eggeket találhatunk filmekben, PC-játékokban, könyvekben, programokban, ha ismerjük helyüket, vagy előhívásuknak módját. Sokan emlékezhetnek még a Microsoft Excel 2000-ből trükkös kombinációval előhívható autóversenyre, vagy az Microsoft Word 1997-es verzióában lévő flipperre, de mi összegyűjtöttünk 12 olyan húsvéti tojást, amelyek online még a mai napig is kipróbálhatók.

1. Mozilla könyve

Bizonyára sokan használják Önök közül a népszerű Mozilla Firefox böngészőt. Ha beírjuk a böngészősávba, hogy “about:mozilla” egy idézetet kapunk Mozilla könyvéből.

2. Robotok békés szándékkal

A Firefox böngészőnél maradva hasonló módon az “about:robots” kifejezést beírva egy kedves robot nyugtat meg minket, hogy békés szándékkal érkeztek a földre, és nem áll szándékukban meghódítani minket.

Az easter egg király: a Google

A Google élen jár az easter eggek gyártásában, számtalan vicces aprósággal örvendeztette már meg felhasználóit. A legaktuálisabb a nemrég bemutatott, Google szolgáltatásainkat Star Wars köntösbe bújtató “Válaszd ki az erő melyik oldalán állsz” kampány, ám léteznek régebbi, még működő meglepetések is.

3. Youtube Star Trek

A keresőóriás rendre bizonyítja, hogy alkalmazottai elkötelezett sci-fi rajongók. A Youtube keresőjébe írjuk be, hogy „Beam Me Up Scotty”, és a találatainkat a Star Trekből ismerős módszerrel sugározza fel.

 

4. Youtube Harlem Shake

Emlékeznek az interneten végigsöprő Harlem Shake őrületre? A Google örök emléket állított ennek a Youtubeon, hiszen ha a keresőbe beírjuk, hogy „Do the Harlem shake”, először csak a logó kezd el diszkréten riszálni, majd később az egész oldal vad táncra perdül.

 

5. Youtube Star Wars

A most futó kampány előtt is volt már Star Wars easter eggje a Youtubenak, hiszen ha beírjuk a keresőbe, hogy “Use the force Luke” tehát “Luke, használd az erőt”, jediként mozgathatjuk videótalálatainkat a képernyőn.

6. Teljes fordulat

A Google keresőjébe írjuk be, hogy “do a barrel roll”, amelynek hatására képernyőnk megpördül tengelye körül.

7. Atari breakout

Bizonyára ismerik a falbontós játékokat, amelyeknek az ősatyját az Atari dobta piacra 1976-ban. Erre emlékezve, ha a Google keresőjébe az “Atari breakout” kifejezést írjuk, és kiválasztjuk a képtalálatokat, játszhatunk is vele.

8. Zerg rush

Ha beírjuk a Google keresőbe, hogy “zerg rush”, az O betűk szép szisztematikusan elkezdik elpusztítani találatainkat. Képernyőnket a betűkre történő kattintásokkal védhetjük meg, ha sikerült, a GG felirat jelenik meg, ami a játékosok körében a Good Game azaz a jó játék rövidítése.

9. Játék a Google Chromeban

A Google böngészőjében is el van rejtve egy játék. Ha nincs internet kapcsolatunk, egy dinoszaurusz jelenik meg a hibaüzenettel, itt nyomjunk egy szóközt, és egy egyszerű ugrálós játékkal szórakozhatunk, amíg megjavul a kapcsolatunk.

10. Repülőgép szimulátor a Google Earthben

A Google Earth elindítása után nyomjuk meg a Ctrl+Alt+A billentyűkombinációt, és máris kiválaszthatjuk milyen típusú repülőgéppel szeretnénk a csodás tájak között suhanni. Az irányítás ugyan nem egyszerű, de a Google ebben is segítséget nyújt.

11. Ottfelejtett tapsifüles

A Google Earthben navigáljunk a 44°14’39.4″N 7°46’11.5″E koordinátákra, és máris megláthatjuk az igencsak kitekert pózban fekvő rózsaszín nyulat.

12. Firefox logó

Fura látni, hogy a böngészőharcban konkurens cég logója jelenik meg egy Google termékben, ám ha a 45° 7’25.87″N 123° 6’48.97″W koordinátákra navigálunk, a búzmező közepén feltűnik a Firefox logója. Ez kiválóan látható a Google Maps szolgáltatásában is.

Forrás: Impuls360

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában