Helyi közélet

2015.11.23. 12:34

"Nem szívesen mennék bele egy lámpás kereszteződésbe sziréna nélkül..."

Nyíregyháza - Szirénázni avagy nem szirénázni? Olvasónk nemrégiben a bécsi viszonyokat emlegette, és kitért rá, hogy a mentők és a rendőrök a felesleges zajkeltés nélkül is megérkeznének a helyszínre időben. Nos, mentőszolgálatos olvasónk nem igazán ért egyet a levél írójával.

Nyíregyháza - Szirénázni avagy nem szirénázni? Olvasónk nemrégiben a bécsi viszonyokat emlegette, és kitért rá, hogy a mentők és a rendőrök a felesleges zajkeltés nélkül is megérkeznének a helyszínre időben. Nos, mentőszolgálatos olvasónk nem igazán ért egyet a levél írójával.

Szeretnék reagálni a Szabolcs Online-on megjelent Van élet sziréna nélkül is! című levélre,amit az olvasó mentőtechnikus kollégámnak intézett - kezdi olvasónk

Jó magam is az Országos Mentőszolgálatnál dolgozom mint Mentőgépkocsi-vezető. Soha, semmilyen körülmények között sem használjuk a kék fényt és a szirénát, ha az nem indokolt! Mint a bajtárs is rávilágított, minden OMSZ-es kocsi fel van szerelve GPS-el és a központ látja, hogy használják-e a megkülönböztető jelzést vagy sem. Ha indokolt, akkor használni kell! Ha nem, akkor nyilván nem lehet bekapcsolni!

Higgye el nekem,hogy borzasztóan nagy felelősséggel és adrenalinnal jár az, ha az ember megkülönböztető jelzést használva halad! De jó magam nem szívesen mennék bele egy lámpás kereszteződésbe sziréna nélkül, mikor épp piros vagy egy beláthatatlan kanyarba, esetleg egy olyan útszakaszon haladva, ahol előttem is haladnak meg a szembe sávba is.

Azt nem tudom,hogy milyen az osztrák mentősök élete, de tekintve azt, hogy Ausztriában milyen a közlekedési morál, meg milyen itt kis hazánkban, akkor úgy gondolom, hogy nem is kérdéses a két ország közötti különbség.

De persze értem én,hogy zavarjuk a szirénázással a csendet meg rémítjük az állampolgárokat, de ezt a beteg érdekében tesszük, hogy életet mentsünk vele! - zárja levelét olvasónk.


Nyíregyháza - Továbbra sincs egyetértés sziréna-kérdésben: a tegnapi, „Nem úgy van, hogy szirénázunk jobbra – balra” című levél egy mentőtechnikustól érkezett, de olvasónkat máris válaszlevél írásra késztette - szerinte szirénázás nélkül is odaérnének a mentőautók és a rendőrök a helyszínre. tovább »

A Szirénafrász: fő a mértékletesség! című olvasói levél komoly reakciókat váltott ki a Szabolcs Online látogatóiból. A kommentzuhatagon túl írt nekünk egy mentőtechnikus, akitől most megtudhatjuk miért és mikor szól a sziréna. tovább »

Nyírtelek – Visító mentőautók a belvárosban, lakóövezetekben: sürgős eset vagy felesleges csendháborítás? tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában