Helyi közélet

2015.11.28. 11:08

Visszafizette a végkielégítését nyírbogát volt polgármestere

Nyírbogát - Dr. Simon Miklós a nemtelen támadások miatt inkább visszautalja az önkormányzatnak a végkielégítést.

Nyírbogát - Dr. Simon Miklós a nemtelen támadások miatt inkább visszautalja az önkormányzatnak a végkielégítést.

„Megdolgoztam a pénzemért.” Így nyilatkozott nekünk korábban számában dr. Simon Miklós, amikor arról faggattuk, lát-e jogi vagy etikai kivetnivalót abban, hogy Nyírbogát leköszönő polgármestereként tavaly több millió forint végkielégítést szavazott meg neki a település új vezetője, aki történetesen a felesége, illetve a bogáti képviselő-testület. Az országgyűlési képviselőként munkáját tovább folytató volt polgármester elmondta: két jogcímen (végkielégítés és szabadságmegváltás) összesen nettó 1,8 millió forintot kapott.

Bár a kormányhivatal teljesen jogszerűnek minősítette ezt a munkaügyi döntést, az ellenzéki pártok vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek ellene, és feljelentették költségvetési csalás, illetve hűtlen kezelés gyanújával. A járási ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, és a megyei kormányhivatal is jogosnak tartotta a kifizetést. A Legfőbb Ügyészség azonban felülvizsgáltatta a döntést a megyei fő­ügyészséggel. A vádhatóság szerint az önkormányzat rosszul értelmezte a jogszabályokat, de nem történt bűncselekmény.

Úgy tudjuk, dr. Simon Miklós ennek ellenére úgy döntött, a nemtelen támadások miatt inkább visszautalja az önkormányzatnak a végkielégítés nettó összegét, 791 ezer forintot.

KM


Nyírbogát - Napok múltán sem csitul a vihar a fideszes országgyűlési képviselőnek, Nyírbogát korábbi polgármesterének, dr. Simon Miklósnak tavaly megítélt végkielégítése körül. tovább »

Nyíregyháza - „A hazudós fideszes politikusok” címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt Halmi József, a szocialista párt megyei alelnöke, a megyei közgyűlés MSZP-s frakciójának tagja. tovább »

Nyíregyháza – Jogalap nélkül állapította meg a képviselő-testület, hogy dr. Simon Miklóst végkielégítés és szabadságmegváltás illeti meg, így nem csak erkölcstelen, hanem törvénysértő is az a határozat, amely bruttó 5 millió 215 ezer 65 forint kifizetéséról szól – mondta keddi sajtótájékoztatóján dr. Helmeczy László ügyvéd. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában