Helyi közélet

2015.12.12. 16:26

Nedves orrocskák a rácsok között

Nyíregyháza -  A hét minden napján várják a gazdijelölteket a nyíregyházi gyepmesteri telepen.

Nyíregyháza -  A hét minden napján várják a gazdijelölteket a nyíregyházi gyepmesteri telepen.

Lelkesen csóválták a farkukat és ugattak a Nyíregyházi Állategészségügyi Telep gazdára váró kutyái, amikor megérkeztünk az örökbefogadó napra. A kölykök hatalmas bociszemekkel néztek, a „kamaszok” akrobatákat megszégyenítő ugrásokkal hívták fel magukra a figyelmet, az öregecske ebek pedig reménykedve nyomták a rácsokhoz az orrukat, hátha megesik rajtuk a szívünk.

Az állat-egészségügyi telep munkatársai lakossági bejelentést követően fogják be a kóbor kutyákat.

– Ha van bennük chip, az országos adatbázisban megtaláljuk a gazdájukat, és ha be van oltva az eb, már mehet is haza. Ellenkező esetben karanténba kerül, az állatorvosunk két hétig megfigyelés alatt tartja, megszabadítjuk az élősködőktől, megkapja az elmaradt oltást és chipet, végül felkerül a fényképe az örökbe fogadható kutyák fotói közé – mondta el érdeklődésünkre Puskásné Ágh Andrea telepvezető.

Mindent megtesznek

– A kutyáért nem, csak az oltásokért és a chipért kell fizetni, ez 6000 forint. Szintén a német adományoknak köszönhetően van arra lehetőség, hogy az állatorvosunk ivartalanítsa a kutyákat, így ez a költség sem terheli az örökbefogadót. Annak pedig, aki menhelyről vagy gyepmesteri telepről visz haza kutyát, ha ne adj’ isten, valaha bevezetik, nem kell ebadót fizetnie – jegyezte meg Puskásné Ágh Andrea.

Érezhető, hogy a telepen mindent megtesznek az ember legjobb barátjáért, már csak a gazdik jelentkezésére várnak.

KM-CSA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában