Helyi közélet

2016.03.15. 14:07

Őrizni kell dicső hagyományainkat

Nyíregyháza - Nagy kihívások elé nézünk, ezeknek csak közös összefogással lehet megfelelni.

Nyíregyháza - Nagy kihívások elé nézünk, ezeknek csak közös összefogással lehet megfelelni.

A hagyományoknak megfelelően a Himnusz és a Szózat foglalta keretbe az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére kedden délelőtt rendezett nyíregyházi ünnepséget, amelynek a Kossuth tér adott otthont. A kellemetlen hűvösben, havas esőben Kossuth-toborzók szóltak a hangszórókból, majd az 5. Bocskai Lövészdandár honvédjei felvitték az ünnepi lobogókat a színpadra. A kellemetlen idő miatt a a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar felmentést kapott.

- Ünnepel a nemet, ünnepel és emlékezik Nyíregyháza - indította ünnepi beszédét dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere. A városvezető kihangsúlyozta: minden fiatalnak ismernie és őriznie kell a hagyományainkat. Nyomatékosította, hogy a 168 évvel ezelőtt eseményekben a nyíregyháziak is fontos szerepet vállaltak, önkéntesek vonultak hadba, az itthon maradók pedig segítették a közös ügyet. Megjegyezte, hogy folyamatosan nagy kihívások elé nézünk, ezeknek csak közös összefogással lehet megfelelni. Gondolatait a Nyírvidék 1887-ben megjelentekkel zárta.

Ezután a harminc esztendős művészeti szakközépiskola diákja adtak nívós műsort, melynek "Magyarnak születtem..."volt a címe . Ezt követte a hagyományos koszorúzás, majd a Szózat eléneklésével véget ért a megemlékezés.

- KM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában