Helyi közélet

2016.04.06. 16:09

Nyelvvizsgák futószalagon Nagykállóban

Nagykálló - A nagykállói Korányiban a diákok évente nemzetközi nyelvvizsgákat tesznek.

Nagykálló - A nagykállói Korányiban a diákok évente nemzetközi nyelvvizsgákat tesznek.

Idegennyelv-centrikus világunkban üdítő eredményekkel büszkélkedhetnek a nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium „kéttanosai”. Sok diáknak van a kezében egy vagy akár több nyelvvizsga-bizonyítvány is. Ez az egyetemen 40 plusz pontot jelent, ugyanakkor egyetemi diplomát csak akkor kaphatnak, ha rendelkeznek nyelvvizsga-bizonyítvánnyal.

– Diákjaink német nyelvből a képzés alatt tárgyalóképes nyelvtudást szereznek. Így jobban fizető állást találhatnak itthoni cégeknél és külföldön egyaránt, vagyis a jövőjük biztosított – jegyezte meg Tudlik Tiborné intézményvezető-helyettes.

Ami tény: a nyelvtanulás sokba kerül. Ugyanakkor a Korányiban a németnyelv-tudás ingyen megszerezhető.

– Gimnáziumunkban tanulóink minden évben nemzetközi nyelvvizsgákat tesznek.

A 10. a osztály 22 tanulója szerzett márciusban osztrák nyelvi diplomát középszinten. A 11. évfolyam diákjainak már a 90 százaléka német nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Jelenleg pedig lelkesen készülődnek az e hónapban esedékes felsőfokú ÖSD vizsgára.

– Nagyon büszkék vagyunk a végzőseinkre is, hiszen megérkeztek a felsőfokú DSD nyelvvizsga eredményei is: 24 tanulóból 21 sikeresen vizsgázott! Ők már korábban szintén letették a középfokút – száz százalékos (!) teljesítményt nyújtva.

A nagykállói Korányiban nagy hangsúlyt fektetnek a két tanítási nyelvű tagozaton az angol nyelv színvonalas oktatására is.

– Az említett osztályokban a tanulók egynegyede tett angol nyelvvizsgát, közülük többen felsőfokút! – tette hozzá végezetül Tudlik Tiborné.

KM–LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában