Helyi közélet

2016.06.28. 14:43

A jégkárosultak mellett beálltak a sorba az adományosztáskor a potya pénzre vágyó "hiénák" is

Erdőhát, Nagyhódos - Elnéptelenedett a bolt, a kocsma, most cserépre, lécre, építőanyagra kell a pénz.

Erdőhát, Nagyhódos - Elnéptelenedett a bolt, a kocsma, most cserépre, lécre, építőanyagra kell a pénz.

– Az Erdőháton egy év elteltével, június 21-én megismétlődő természeti katasztrófa, az ezúttal öklömnyi jégverés okozta hihetetlen károk elszenvedőinek megsegítésére egyre többen sietnek.

Szombaton a Keleti Kapu Ökotermesztők Egyesülete vitte el a maga adományát az Erdőhátra, s adta át Nagyhódoson az ökológiai harcostárs szervezet, a Greenpeac agrár kampányfelelősének, a településen is otthonra talált Rodics Katalinnak, valamint a károsultak végeláthatatlan sorát ugyancsak gyarapító helyi polgármesternek, Krakkó Adolfnak.

Ratkos József egyesületi elnök egy napra részese volt a rekonstrukció látványának, a kétségek ijesztő csendjének, a családjukért tenni akaró erdőhátiak emberfeletti erőfeszítéseinek. – Párnákat, pokrócokat szárítgató asszonyok, pirosló meggyét veszni hagyó, tetőt javító férfiak látványa fogadott. Elnéptelenedett a vegyesbolt, a kocsma. Most nem ennivalóra, hanem cserépre, lécre, üvegre, építőanyagra kell a pénz! Én arra buzdítom minden együttérző, tisztességes embertársamat, adjunk segítséget, ha tehetjük! Hegy heggyel nem találkozik, csak ember emberrel. Ne felejtsük, kétszer ad, ki gyorsan ad! Hogy legyen ismét mosoly az emberek arcán, az Erdőháton! – fogalmazott Ratkos József, aki a határ menti térség siralmas helyzetét kihasználni próbáló „hiénák” gyülekezését is észrevételezte:

– Máris megjelentek a pénzsóvárok, akik gazdái akarnak lenni a potya forintoknak. A biztosítói kárbecslés rohammunkában folyik, s az egyes esetekben erre szánt három perc, ezt követően pedig a jegyzőkönyv aláíratása a részletekbe beavatatlan bajbajutottakkal, kétségeket vet fel a jóérzésű emberekben.

KM-GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában