Helyi közélet

2016.07.24. 10:42

"Ha kell, százszor mondjuk el"

Nyíregyháza - Szabálykövetőbb közlekedésre és sportolásra, kerékpározásra buzdít a prevenciós nap.

Nyíregyháza - Szabálykövetőbb közlekedésre és sportolásra, kerékpározásra buzdít a prevenciós nap.

Miként azt korábbi lapszámunkban hírül adtuk, lebilincselő élménnyel kecsegtet július utolsó csütörtökén a polgármesteri hivatal, a városi rendőrkapitányság és a Kelet-Magyarország összefogásával megrendezendő közlekedésbiztonsági nap Nyíregyháza szívében, a Kossuth téren.

Az előírások értünk vannak, a szabályszegés komoly következményekkel járhat. -Jászai Menyhért

A július 28-án, 13 órától 16 óráig tartó, minden generációt megszólító program apropóján Jászai Menyhért alpolgármesterrel beszélgettünk szerkesztőségünkben a megyeszékhely közlekedési moráljáról, kerékpárút-hálózatáról és a baleset-megelőzési akciók hasznosságáról, szemléletformáló küldetéséről.

Hálózatban pedálozhatunk

– Nyíregyháza több mint félszáz kilométer bicikliúttal büszkélkedhet, további 9 kilométer megépítése pedig már előkészítési szakaszban van a város négy pontján, nevezetesen a Kállói úton, a Kígyó, a Szegfű és a Törzs utcákon. A kerékpárútjainkat 2014-ben sikerült egymásba, hálózatba kapcsolnunk, ebben az esztendőben pedig ismét a kerékpárosbarát település cím büszke birtokosa lett a megyeszékhely.

– A Modern Városok Program keretében készül, s az idén befejeződik a várva várt, Tokajig vezető „sztráda” – mesélte az alpolgármester, megemlítve egyúttal a szintén közlekedésbiztonságot szolgáló közúti fejlesztéseket: a körforgalmakat, fényvisszaverő zebrákat és „Tolva szabályos” táblákat.

Használjuk ki a jó időt!

– A városvezetésnek szívügye a baleset-megelőzés és a szabálykövető magatartásra ösztönzés, bármivel közlekedjenek is a lakosok. Ezért küzdenek, dolgoznak a közlekedési kerekasztal tagjai, a rendőrség, a polgárőrségek és megyei napilapként a Kelet- Magyarország is. Bárki „tolja is az ügy szekerét”, az önkormányzat mindig partner az ilyen típusú társadalmi szerepvállalásokban.

– Én őszintén hiszek a prevenciós programok hatékonyságában, sikerében. A gyalogosoktól kezdve a bicikliseken és motorosokon keresztül az autósokig a közlekedés minden szereplőjét szembesíteni kell azzal, hogy az előírások értünk vannak, nem ellenünk, a szabályszegés pedig komoly következményekkel, pénzbírsággal, balesetekkel járhat.

– Mindenkit arra buzdítok – beleértve önmagamat is –, hogy használja ki a ragyogó, szép időt, s amikor csak teheti, sportoljon, mozogjon, biciklizzen a szabadban, mert így közlekedni felüdítő, olcsó és egészséges! – összegzett Jászai Menyhért.

Palicz István

A totó fődíja egy új bicikli

Július 28-án, a közösen szervezett közlekedésbiztonsági napon minden korosztály érdeklődését igyekszünk felcsigázni a színes programokkal.

A városháza előtti téren többek között lesz kerékpáros ügyességi pálya gyerekeknek, motoros szimulátor, „részegszemüveg”, KRESZ-teszt, rendőrmotor. A Kelet-totó nyertesei között egy kerékpárt sorsolnak ki.

A rendezvény „kistestvérének” tekinthető a szeptember 24-ére tervezett közlekedésbiztonsági családi nap Sóstóhegyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában