Helyi közélet

2016.07.07. 12:46

Megyei elsősegélynyújtó diákok a balatoni strandokon

Kisvárda, Nyíregyháza, Záhony - Immáron tizedik éve működtet elsősegélynyújtó szolgálatot a Magyar Vöröskereszt a Balatonon.

Kisvárda, Nyíregyháza, Záhony - Immáron tizedik éve működtet elsősegélynyújtó szolgálatot a Magyar Vöröskereszt a Balatonon.

Ezen a nyáron mintegy háromszáz vöröskeresztes elsősegélynyújtó önkéntes vigyáz a fürdőzőkre 12 Balaton-parti település 18 strandján. Idén hét turnusban július 1-je és augusztus 20-a között működik a szolgálat. A részvevő vöröskeresztes elsősegélynyújtó fiatalok minden nap délelőtt 10 és este 6 óra között látják el a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket. A karitatív szervezet fiataljai 2007 óta közel 30 ezer sérülést láttak el és többször történt közvetlen életmentő beavatkozás. Legutóbb a napokban Balatonmáriafürdőn élesztettek újra egy 25 éves férfit. Idén is van defibrillátor az elsősegélynyújtó fiataloknál, melyeket a Magyar Vöröskereszt és a helyi önkormányzatok biztosítanak a szolgálathoz. Szakszerű alkalmazásukra a szolgálat előtt a helyszínen kapnak kiképzést az önkéntesek. A szolgálat 10 éves fennállása alatt ez az ötödik eset, hogy sikeres újraélesztést hajtottak végre a balatoni szolgálat önkéntesei. Balatonmáriafürdő-hajóállomás szabadstrandon idén először vannak kint a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtói. A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot több multinacionális cég, hazai nagyvállalat és biztosító is támogatja. Megyénkből a záhonyi, a kisvárdai és nyíregyházi középiskolák jelenlegi és volt diákjai visszatérően részt vesznek a programban. Idén július 1-je és 8-a között az észak-alföldi régió elsősegélynyújtóival együtt teljesítenek szolgálatot a strandokon.

- Tancsik Róbert -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában