Helyi közélet

2016.10.05. 15:47

Gumiudvaron pattog a labda

Nyíregyháza - Az utolsó szakaszként elkészült a minifocipálya az evangélikus iskolában.

Nyíregyháza - Az utolsó szakaszként elkészült a minifocipálya az evangélikus iskolában.

Akár az óvoda folytatásának is érezhetik majd az általános iskolát azok a leendő első osztályosok, akik szeptembertől a nyíregyházi Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kezdik meg tanulmányaikat. A matematika tehetséggondozó osztályban – ami a magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás mellett a másik képzési sajátossága az intézménynek – ugyanis nagyon sokat foglalkoznak majd táblajátékokkal, például a malommal, az amőbával, a dámával.

Ismerkedés a víztoronnyal

A fiatalok játéknak fogják majd fel azokat a tanítási órákat, közben nem is sejtik, hogy mindez ösztönzi őket a logikus gondolkodásra, a szabályok fontosságának megtanulására. Emellett már korán megismerkedhetnek az informatika alapjaival.

A felső tagozatban aztán a matematikai tehetséggondozást kiegészítik a természettudományos gyakorlatok. A fizikai és kémiai kísérletek mellett a mindennapi élet hasznos információival is megismerkednek a fiatalok, így láthatják belülről egy víztorony felépítését és működését vagy az elhasznált víz megtisztítását.

– Ezekhez az oktatási és nevelési célokhoz szemléltetőeszközök is kellenek, a közelmúltban egymillió forintot fordíthattunk a beszerzésükre – tájékoztatta lapunkat Kocsisné Sárossy Emőke, az oktatási intézmény igazgatója, aki egy másik örömhírről is beszámolt.

Segíti a testnevelést is

– Most az ősszel elkészült az iskolai udvar egy részének gumiburkolata, így most már elmondhatjuk, hogy az egész terület megújult. Pár éve az átalakítás az atlétikai futópálya és a távolugrópálya kialakításával kezdődött, folytatódott a műfüves focipályával és a zöldsarokkal, utolsó szakaszként pedig elkészült az alsósok számára a gumiburkolatú minifocipálya, amelyen kosárlabdázni is lehet. Ezt a legutolsó fejlesztést pályázati pénzből, az evangélikus egyház támogatásából, szülői adományokból és az iskolai alapítvány felajánlásából tudtuk megvalósítani. Ez az új sport- és játékudvar sokat segít a mindennapi testnevelésórák megtartásában, hiszen így jelenleg öt helyen tornázhatnak egy időben a diákok – tette hozzá az intézmény vezetője.

Bemutatkozik az iskola

Az evangélikus általános iskola vezetősége további fejlesztéseket szeretne megvalósítani az egyik épületszárny átépítésével, bővítésével. Nyújtottak be pályázatot a beruházás támogatására, most várják az eredményhirdetést. A célok között egy tornaterem és több tanterem kialakítása szerepel az osztályok elhelyezése, a csoportfoglalkozások megtartása érdekében. Az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek az iskolával, ugyanis október 12-én 17 órától szülői értekezletet tartanak az iskola dísztermében.

KM-MML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában