Helyi közélet

2016.11.25. 15:28

A GVH kétmillió forintra bírságolta a Kaland Travelt megtévesztő hirdetések miatt

Budapest - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kétmillió forintra bírságolta a Kaland Travel Kft. utazási irodát megtévesztő hirdetések miatt - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

Budapest - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kétmillió forintra bírságolta a Kaland Travel Kft. utazási irodát megtévesztő hirdetések miatt - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a hatóság egyben helyreigazító közlemény közzétételére is kötelezte a vállalkozást.

A GVH döntése szerint a Kaland Travel 2015. első félévi indulással értékesített több utazási csomagjáról (egyebek mellett "8 napos Törökországi körutazás", "Velencei karnevál 4 nap 3 éjszaka") csak az utazási szerződés megkötését követően közölt fontos, kötelezően feltüntetendő információkat a fogyasztókkal. Ilyenek az utazások lényegét adó fakultatív programok és azok ára, a részvételi díjon felül, külön fizetendő tételek (adó, illeték) és azok forintban meghatározott ára, valamint az utazás elindításának feltételéül szabott legalacsonyabb létszám - írták.

A GVH megállapította azt is, hogy a programok hirdetett ára (alapára) nem az általánosan alkalmazott fogyasztói ár volt, így a vállalkozás hamisan keltette azt a benyomást, hogy utazásait kedvezményesen lehet igénybe venni.

A GVH a bírság kiszabásakor a kommunikációs költségeket vette alapul. Súlyosító körülményként értékelte a hivatal egyebek mellett, hogy a kereskedelmi gyakorlat jelentős részben valótlan tájékoztatásokon alapult, valamint azt is, hogy a vállalkozás számára egyértelműek lehettek a vonatkozó ágazati jogszabály tájékoztatási rendelkezései - áll a közleményben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában