Helyi közélet

2016.11.26. 11:38

Desszert: itt a külcsín a fontosabb

Monza - A cukrász alkotásai valójában életképek – vétek megenni őket.

Monza - A cukrász alkotásai valójában életképek – vétek megenni őket.

Nem tudjuk, mennyire lehetett édesszájú Gulliver, de az biztos, hogy a monzai cukrász, Matteo Stucchi igencsak kedvelheti Swift óriását: egy egész játékos kollekciót nevezett el róla – írja a hvg.hu.

A porcukorral szórt muffin hóval fedett heggyé alakul

Az olasz cukrász szeret játszani. Látványos formában készíti desszertjeit, amelyek leginkább életképek. A kedvenc édességeiről készült fotókat pedig szorgalmasan megosztja az Instagramon, ahol már több mint 65 ezer követője van. A 23 éves Matteo Stucchi egyre gyarapítja a fantáziadús és humoros desszertgyűjteményt, az I Dolci di Gullivert, és ez év nyarától minden új darabot feltesz a képmegosztóra. Kedveli a különböző munkafolyamatok, sportjelenetek játékos ábrázolását, ezekhez desszertjeit kis műanyag emberkékkel, miniatűr játék munkagépekkel, apró eszközökkel egészíti ki. Így lesz egy tál tiramisuból betonútépítési jelenet: a felső útréteget, vagyis a kakaóport egy kis daru emeli rá a süteményre, míg a szilárd rétegű köveket, vagyis a babapiskótákat két munkás szigeteli, vagyis tejszínhabbal fedi le.

A profiterol tetejére egy tartálykocsiból folyatják a csokoládét

Az olasz cukrász szerint a desszert megjelenítése legalább olyan fontos, mint az íze. Vagyis előbb a látvány, aztán jöhet az élvezet. Csak óvatosan, mert ha nem figyelünk oda, és mellényúlunk a tányéron, igencsak rágósak lehetnek a műanyag liliputiak és más kellékek...

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában