Helyi közélet

2016.11.19. 13:26

Megyei nyertesek a gyógyvarázs-pályázaton

Nyíregyháza - Bankfióki és online szavazáson keresztül most a helyi közösségek döntik el, melyek legyenek azok a lakókörnyezetükben lévő gyermekegészségügyi intézmények, amelyek egyenként bruttó 350 000 forint, összesen 9 millió forint támogatást kapnak a K&H gyógyvarázs területi pályázatának keretében karácsonykor.

Nyíregyháza - Bankfióki és online szavazáson keresztül most a helyi közösségek döntik el, melyek legyenek azok a lakókörnyezetükben lévő gyermekegészségügyi intézmények, amelyek egyenként bruttó 350 000 forint, összesen 9 millió forint támogatást kapnak a K&H gyógyvarázs területi pályázatának keretében karácsonykor. Nyíregyháza és vonzáskörzetének területi esélyesei közé került a Felső-Szabolcsi Kórház, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház és a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság Védőnői Szolgálata.

A K&H gyógyvarázs program az idén első alkalommal meghirdetett területi pályázatára több mint 100 pályázat érkezett, melyek közül területenként maximum 3-3 intézményt juttatott döntőbe a szakmai zsűri. A pályázat különlegessége, hogy ezúttal a helyi közösség döntheti el, mely kórház, mentőállomás vagy gyermek háziorvosi rendelő kapja meg az egyenként bruttó 350 000 forint, összességében 9 millió forint értékű támogatást a környékén.

– A K&H vezető pénzintézetként ügyfelei okos döntéseinek elősegítésén túl aktív társadalmi szerepet is vállal az egészség területén is. A 13 éve működő K&H gyógyvarázzsal azon túl, hogy hosszú távon támogatjuk a magyar gyermekegészségügyet, a helyi közösségeket is aktívan bevonjuk. Idén karácsonykor egy olyan területi pályázattal bővítettük tovább programunkat, amelyben a lakosság a saját lakókörnyezetében lévő gyermekegészségügyi intézmények közül választhatja ki a támogatandó kórházakat, rendelőket, mentőállomásokat - mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában