Helyi közélet

2017.01.12. 17:43

Máramarosi vendégek Záhonyban

Záhony - A határvárosi középiskola még 2009-ben létesített partneriskolai kapcsolatot a Máramaros megye székhelyén működő Nenitescu Környezetvédelmi Szakközépiskolával.

Záhony - A határvárosi középiskola még 2009-ben létesített partneriskolai kapcsolatot a Máramaros megye székhelyén működő Nenitescu Környezetvédelmi Szakközépiskolával.

A nagybányai tanoda küldöttsége ezúttal a pénteken tartandó szalagtűző ünnepség alkalmából látogat el Záhonyba. A vendégségbe érkező tanárok és diákok a fogadó intézmény életében egyik legjelenősebb rendezvénynek számító ünnepség mellett résztvevői lesznek a szalagtűzőt követő jótékonysági bálnak, majd szombaton és vasárnap Záhony, Tuzsér, Kisvárda és Sárospatak nevezetességeivel is megismerkednek.

A vendéglátók Leleszi Tibor korábbi igazgató, Kisvárda jelenlegi polgármestere kezdeményezésére 2009-ben egy nemzetközi környezetvédelmi diákkonferenciára utaztak először Nagybányára, ahol a záhonyi diákok a szűkebb pátriájukban végzett természet- és környezetvédő munkájukról tartottak előadást. Azóta a záhonyiak és a nagybányaiak is több alkalommal tettek látogatást a szomszédos országban, s mélyültek el fokozatosan a pedagógusok és a diákok kapcsolatai. Az ősszel a Határtalanul program keretében egy nagyobb létszámú záhonyi csoport ismerkedhetett meg a partneriskola életével, tavasszal pedig a Kandó-diáknapok alkalmából érkezik egy újabb népesebb nagybányai küldöttség Záhonyba.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában