Helyi közélet

2017.02.28. 11:29

Télbúcsúztató karnevál volt a kótaji iskolában

Kótaj - A farsangi mulatságukkal méltóképpen búcsúztatták el a telet a napokban a kótaji István Király Baptista Általános Iskola tanulói.

Kótaj - A farsangi mulatságukkal méltóképpen búcsúztatták el a telet a napokban a kótaji István Király Baptista Általános Iskola tanulói.

A kótaji oktatási intézmény nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzésre, így szokásukhoz híven igyekeztek minden tanórára becsempészni a farsangi népszokások varázsát, hangulatát.

– A mindenkori célunk ezzel az, hogy az őseinktől kapott értékeket átadhassuk gyermekeinknek, hogy ha eljön az idő, ők vigyék tovább örökségünket. Diákjaink rímet faragtak, színpompás álarcokat rajzoltak, kiszebábot készítettek – tájékoztatták lapunkat az iskola pedagógusai.

– Az álarcosbált természetesen hetekig tartó felkészülés előzte meg. Mindenki lelkesen, izgatottan, tudása legjavát adva készült a nagy napra. Iskolánkat is a hangulatnak megfelelően karneváli díszbe öltöztettük. Színesebbnél színesebb álarcok, lampionok lengték be a tantermeket, folyosókat. A nap csúcspontja a produkciók bemutatása volt.

A felsős diákok ízelítőt adtak nekünk a különböző korok táncstílusaiból. A bajor, diszkó-, katona-, lakodalmas és nyárváró táncok meghozták az igazi farsangi hangulatot. Az alsósok sem maradtak le a felsősöktől, hisz a tornatermet megtöltötték az ördög-, pingvin-, matróz-, katicajelmezbe öltözött csöppségek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában