2017.03.31. 14:01
A nap receptje: ínyenc pulykamell
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Pálinkával és almaszeletekkel készítendő fogás, melynek íze sokáig megmarad.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Pálinkával és almaszeletekkel készítendő fogás, melynek íze sokáig megmarad.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megmosott húsról felitatjuk a nedvességet, majd szeletekre vágjuk, és sóval mindegyik oldalát megszórjuk. Felhevített vajban a szeletek mindkét oldalát elősütjük. Egy kivajazott jénai aljára vékonyan kristálycukrot szórunk, rárakjuk a kimagozott, felszeletelt almát, rátesszük a húst. A tetejét megszórjuk rozmaringgal, ráöntjük a pálinkát. Öntünk alá kb. egy deci vizet, és lefedve, közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk. Amikor megpuhult, levesszük a fedőt és elpárologtatunk a levéből. Almakarikákat és sajtszeleteket rakunk rá, majd addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
- Szabó Lajos, Nyíregyháza -