Helyi közélet

2017.03.31. 14:01

A nap receptje: ínyenc pulykamell

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Pálinkával és almaszeletekkel készítendő fogás, melynek íze sokáig megmarad.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Pálinkával és almaszeletekkel készítendő fogás, melynek íze sokáig megmarad.

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamellfilé,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • 8 cl almapálinka,
  • 4 alma,
  • vaj,
  • 1 csapott ek. kristálycukor,
  • só,
  • rozmaring
  • Elkészítés:

    A megmosott húsról felitatjuk a nedvességet, majd szeletekre vágjuk, és sóval mindegyik oldalát megszórjuk. Felhevített vajban a szeletek mindkét oldalát elősütjük. Egy kivajazott jénai aljára vékonyan kristálycukrot szórunk, rárakjuk a kimagozott, felszeletelt almát, rátesszük a húst. A tetejét megszórjuk rozmaringgal, ráöntjük a pálinkát. Öntünk alá kb. egy deci vizet, és lefedve, közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk. Amikor megpuhult, levesszük a fedőt és elpárologtatunk a levéből. Almakarikákat és sajtszeleteket rakunk rá, majd addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

    - Szabó Lajos, Nyíregyháza -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában