Helyi közélet

2017.05.22. 08:28

Börtönbe kerülnek a dombrádi uzsorások

Dombrád, Nyíregyháza- A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős ítéletet hozott Cs. S.-sel és társával szemben többrendbeli zsarolás bűntette miatt.

Dombrád, Nyíregyháza- A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős ítéletet hozott Cs. S.-sel és társával szemben többrendbeli zsarolás bűntette miatt. A törvényszék a büntetés kiszabásakor helybenhagyta a Kisvárdai Járásbíróság ítéletét, melyben az elsőrendű Cs. S. vádlottat 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra, élettársát, a másodrendű Sz. K.-t pedig 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

– A vádlottak 1997-től 2011-ig nehéz anyagi helyzetben lévő személyeknek 50 százalékos uzsorakamattal adtak kölcsön különböző összegeket Dombrádon – tájékoztatta lapunkat dr. Toma Attila. – A kölcsönök és azok kamatainak behajtása érdekében a sértettekkel olyan meghatalmazásokat írattak alá, mely szerint a postára érkező járandóságaikat Cs. S. átveheti, emellett a sértettek még a bankkártyájukat és a pin-kódjukat is átadták neki, hogy pénzt vegyen fel, így a sértettek jövedelme fölött önhatalmúlag rendelkezett – ismertette vádiratot a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője. A vádlottak megfenyegették azokat a sértetteket, akik kiszolgáltatott helyzetükből úgy próbáltak megszabadulni, hogy visszavonták a meghatalmazást vagy letiltatták a bankkártyájukat. Ezekre Cs. S. tettlegességgel vagy fenyegetéssel reagált, így a sértettek újra engedélyezték, hogy hozzáférjen a pénzükhöz.

A vádlottak a tíz sértettnek összesen 3,9 millió forint kárt okoztak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában