Helyi közélet

2017.05.09. 13:07

Elismerték a bíróságok munkáját

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszék tavalyi eredményeit értékelték.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszék tavalyi eredményeit értékelték.

Dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnökének meghívására hétfőn kerekasztal-megbeszélésen vettek részt a megye társadalmi, közigazgatási és igazságszolgáltatási intézményeinek vezetői. A törvényszék elnöke ismertette a bíróságok tavalyi eredményeit és vázolta az idei feladatokat. Az eseményen történteket dr. Toma Attila sajtószóvivő foglalta össze lapunknak.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a „Szolgáltató Bíróság” és a „Nyitott Bíróság” programok fontosságát emelte ki, illetve azt, hogy a fiatal korosztály nevelésében is egyre jelentősebb szerepet vállal a bíróság. Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta, előrelépést tapasztal a bíróság kommunikációjában, és hozzátette: örül annak, hogy az ügyfélcentrum tervezett létrehozásával egyszerűsödhet az állampolgárok élete.

Fontos szempontok

Dr. Zsíros Zsolt megyei főügyész kiegyensúlyozottnak minősítette az ügyészség és a bíróságok kapcsolatát. Kvetkó András alezredes, az Alkotmányvédelmi Hivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Irodájának vezetője pozitívnak értékelte, hogy a bírósági épületek felújításánál az őrzés, továbbá a személy- és vagyonvédelem szempontjait is figyelembe vették. Hasonlóan vélekedett Drotár Zsolt ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, aki megköszönte, hogy a bíróság épületeinek felújításánál a büntetés-végrehajtási szempontokat is szem előtt tartották.

Dr. Molnár Dóra, a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adóigazgatóság igazgatóhelyettese hozzátette: a megfelelő kapcsolat kialakítása a bírósággal, valamint a kiegyensúlyozott ítélkezés a NAV-nak is érdeke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában