Helyi közélet

2017.10.11. 11:28

Rozsályi lakos Tisztaberek élén

Tisztaberek - Nem volt még eddig polgármester, de még csak önkormányzati képviselő sem Sztolyka János, akit vasárnap Tisztaberek vezetőjének választottak meg a helybeliek. Mégsem retten meg a kihívástól, hiszen úgy gondolja, hogy munkája során volt rálátása a közigazgatási munkára. Még azt sem jelent számára hátrányt, hogy nem Tisztabereken, hanem Rozsályban él.

Tisztaberek - Nem volt még eddig polgármester, de még csak önkormányzati képviselő sem Sztolyka János, akit vasárnap Tisztaberek vezetőjének választottak meg a helybeliek. Mégsem retten meg a kihívástól, hiszen úgy gondolja, hogy munkája során volt rálátása a közigazgatási munkára. Még azt sem jelent számára hátrányt, hogy nem Tisztabereken, hanem Rozsályban él.

Már tavaly decemberben is indult Tisztabereken az időközi polgármester-választáson Sztolyka János, azonban akkor 36 szavazattal lemaradva a második lett. Vasárnap ismét megmérettette magát, s a szavazáson megjelent 290 választópolgár közül 235-en úgy döntöttek, hogy ő legyen a község új polgármestere.

Megkeresték a „szomszédból”

– Közismert, hogy az ország egyik leghátrányosabb térsége Szatmár. A munkám révén többször lett volna lehetőségem, hogy elköltözzem innen, de olyan erős gyökerek kötnek ide, hogy nem tudtam elszakadni ettől a vidéktől. Ugyanakkor az a tény, hogy itt jobban meg kell dolgozni a sikerért, kihívás is egyben, s úgy éreztem, ha tudok tenni az itt élőkért, akkor kötelességem is tenni értük – mondta el érdeklődésünkre Tisztaberek vasárnap megválasztott polgármestere.

– A teljes képhez hozzátartozik az is, hogy a tavalyi időközi választás előtt megkerestek a tisztabereki önkormányzati tagok, hogy induljak el a polgármesteri címért. Bár én rozsályi lakos vagyok, de anyai nagyszüleim odavalósiak, sokat tartózkodtam náluk, jól ismerem az ottani embereket. Azért kerestek meg, mert pénzügyi és gazdasági területen jártas településvezetőt szerettek volna, én pedig az üzleti életben dolgozom az informatikus-közgazdász diplomámmal, s rendelkezem vezetői tapasztalatokkal is.

– Közigazgatási és önkormányzati munkában soha nem vettem részt, azonban az üzleti kapcsolatok révén van rálátásom a közösségért végzett munkára, s állampolgárként is figyelemmel követem az önkormányzatok működését. Rozsály és Tisztaberek egymástól 4-5 kilométerre fekszik, ez szinte nem is távolság, úgy gondolom, munkámat tudom majd eredményesen végezni.

– Hadd köszönjem meg mindenkinek a reám leadott szavazatokat. Bízom abban, hogy a tisztabereki képviselő-testület tagjaival együtt tudok majd dolgozni. Az önkormányzati tagok a korábbi beszélgetésekkor a támogatásukról biztosítottak, különben el sem indultam volna. Vallom, hogy akkor sikeres egy vezető, ha megtalálja a kollégáival a közös hangot.

– Valószínűleg a jövő héten lesz az első önkormányzati ülés, s akkor teszem le az esküt is, s aztán jó lenne minél hamarabb megkezdeni az érdemi munkát. Először is az lesz a számomra a legfontosabb, hogy megismerjem az önkormányzat gazdálkodásának kondícióit, tisztában legyek a forrásokkal és azokkal a kötelezettségekkel, amelyeket teljesíteni kell.

KM-MML


Készülhetnek a jövő évre

– Szeretném azt is megtudni, jelenleg hol tartanak a közfoglalkoztatási programok, aztán pedig lassan már készülhetünk a következő évre is, tervezhetjük a jövőt – tette hozzá Sztolyka János, aki szólt a családjáról is. A felesége a rozsályi óvodában dolgozik. Két lányuk van: az idősebbik jogász, a húga pedig pszichológus. Tisztaberek új polgármestere a kevés szabadidejében igyekszik minél többet a családjával lenni, valamint szeret olvasni is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában