Helyi közélet

2018.04.10. 13:26

Az országgyűlési választáson nyertes egyéni képviselőinket kérdeztük: Hogyan fogják képviselni a választókerületük érdekeit a parlamentben?

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Arra voltunk kíváncsiak, hogy mit terveznek az elkövetkező négy évre megyénk egyéni országgyűlési képviselői.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Arra voltunk kíváncsiak, hogy mit terveznek az elkövetkező négy évre megyénk egyéni országgyűlési képviselői.

Dr. Szabó Tünde 1. sz. választókerület – Köszönöm szülővárosomnak, a nyíregyháziaknak a bizalmat, hogy képviselhetem őket a parlamentben. Úgy szeretem élni az életemet, hogy ha teszek valamit, az mindenki érdekét szolgálja. Országgyűlési képviselőként Nyíregyházáért akarok tenni, az itt élőket képviselni és segíteni. Öröm számomra, hogy sportállamtitkárként elsősorban a sportos, a jövőben pedig bármely területen tudom a megyeszékhely lakosságát támogatni, képviselni. Számomra fontos az oktatás, az egészségügy fejlesztése, vallom azt, Nyíregyháza fantasztikus, lehetőségekkel teli város, s ha a megkezdett úton haladunk tovább, hiszen ez a jó irány, akkor egy nagyon erős, sokoldalú, sikeres város lesz Nyíregyháza, és pár éven belül Magyarország egyik meghatározó gazdasági és turisztikai központjává válhat.

Dr. Vinnai Győző 2. sz. választókerület – A választókerületben sokan adták le a szavazatukat, mert mindenki tudta: a jövőnkről döntünk. Magas volt a részvételi arány, magasabb, mint 2014-ben, és abszolút számban 3000 szavazattal többet kaptam, mint négy évvel ezelőtt. Ez számomra erős felhatalmazást jelent. Köszönettel tartozom ezért valamennyi választópolgárnak, akik megtiszteltek bizalmukkal. Ezt úgy lehetett kiérdemelni, hogy a választókerülethez tartozó húsz településen és a nyíregyházi részeken számos fórumon vettem részt, közvetlenül, az itt élőkkel személyesen egyeztettünk az igényeikről, elképzeléseikről. Első helyen szerepelt a munkahelyteremtés, nyomában az egészségügyi és infrastrukturális helyzet javításával. Számos eredményt sikerült elérni közösen, de folytatni kell a megkezdett munkát, hogy tovább javuljon az életminőség.

Dr. Seszták Miklós 3. sz. választókerület – Mindenekelőtt szeretném megköszönni a választók támogatását, büszke vagyok rá, hogy az országban én kaptam a legtöbb szavazatot. 98,96 százalékos feldolgozottságnál azt látjuk, hogy 49.124 érvényes szavazatból 30,868-an szavaztak rám, amit kiemelkedő eredménynek tartok. Ez a támogatás komoly felhatalmazást ad ahhoz, hogy az elért eredményekre építve tovább dolgozzunk. Minden együttműködésre kész helybélivel a jövőben is azon leszek majd, hogy Kisvárdát és a környező településeket a térség vezető gazdasági-kulturális erejévé tegyük.

Dr. Tilki Attila 4. sz. választókerület – Sikerült a felső-szabolcsi, szatmár-beregi települések vezetőiből egy remek közösséget kovácsolni, ennek köszönhetően már az előző országgyűlési ciklusban is számos eredménye volt annak, hogy együtt tudtunk gondolkodni, tervezni és tenni is a térség fejlesztéséért. A jövőben is a településeken élők igényeihez fogjuk igazítani a munkánkat és a további fejlesztési feladatokat. Ahogy eddig, úgy ezt követően is számítok az itt élők segítségére, együttműködésére. Van mire építkeznünk, nézzük akár a foglalkoztatást, akár az infrastruktúra korszerűsítését, akár az örökségvédelemmel, a hagyományok őrzésével összekapcsolt gazdaságélénkítést. Bizakodva tekintek az új parlamenti ciklus elé, melyhez szeretném megköszönni az újra elnyert bizalmat.

Kovács Sándor 5. sz. választókerület - Mindenki, aki elment szavazni a demokráciát erősítette, a magas részvételi arány azt mutatja, hogy az embereket érdekli az ország, valamint saját jövőjük. Megköszönök minden leadott voksot, folytatni fogom az elkezdett munkát, amely a térség fejlődését szolgálja. A kampány idején számos fórumot tartottam, amely alkalmat nyújtott arra, hogy a települések, a lakosság véleményezte fejlesztéseinket és elmondták mit szeretnének. Egy olyan gazdasági- foglalkoztatási modellt tervezünk a választókerületemben, amely a hátrányos helyzetben lévő régiókból fejlődő és foglalkoztatásában is javuló térséget teremt. Mátészalka környékén is elindultak, a felzárkózást segítő munkaerő-piaci képzések. A lakosság visszajelzései alapján jó pályázatokat hoztunk el, sikeresek vagyunk infrastrukturális beruházásokban, a foglalkoztatásban hasonló előrelépésre számítanánk a következő években.

Dr. Simon Miklós 6. sz. választókerület - Köszönöm a választóknak, hogy a következő négy évben folytathatom a munkám. Elsősorban azért fogok dolgozni, hogy megőrizzük a közösen kivívott sikereket. Szeretném, hogy a térségben javuljon az emberek életminősége, megélhetésük könnyebb legyen, ugyanis rendszerváltás óta a legnagyobb mértékű fejlesztések indultak el vagy valósultak meg körzetemben az elmúlt nyolc évben. Az uniós támogatású pályázatok jelentős hányadáról már döntés született, a Terület-és Településfejlesztési Operatív Programban százegy pályázat nyert, ezek megvalósítása ütemterv szerint zajlanak. A munkahelyteremtő beruházások várhatóan tovább javítják majd a térség gazdasági versenyképességét, foglalkoztatottságát. Az utas pályázatok a közlekedés feltételeit javítják. A vasárnapi voksolás magas részvételi aránya azt mutatja, hogy a választópolgároknak fontos volt véleményük kinyilvánítása, a győzelem pedig, hogy átérezték a választás tétjét. A választókerületemben leadott minden voksot köszönök, a csapatmunkát és a helyi közösségek támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában