Helyi közélet

2018.04.18. 12:22

Egy parádés koncertest

Nyíregyháza - Új helyszínen ad tavaszi hangversenyt a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar.

Nyíregyháza - Új helyszínen ad tavaszi hangversenyt a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar.

Nem csupán a madárdal és a virágot, levelet bontó fák, bokrok jelzik, hogy végre itt a tavasz, hanem az is, hogy április 27-én 18 órától ismét tavaszi hangversenyt ad a nívó-díjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar. Ahogyan azt Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész, az együttes művészeti vezetője a rendezvény mai sajtótájékoztatóján elmondta: az immár nagy hagyománnyal bíró, s az idén kilencedszer jelentkező koncert az egyik „kistestvére” az újévi koncertnek. A másik értelemszerűen a Krúdy Vigadó épülete előtti nyári hangverseny, amely az idén harmadik alkalommal jelentkezik majd.

Ám ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a jövő hét péntekjére szervezett produkció számtalan különlegességet, sőt meglepetéseket tartogat, hamisítatlan zenei csemegét, és felemelő perceket ígérve a közönségnek. Érdemes tehát időben, vagyis elővételben megvásárolni a jegyeket, ami azért is lényeges, mert a Szólista parádénak elkeresztelt előadás ezúttal új helyszínre, a Vikár Sándor Zeneiskola hangversenytermébe invitálja a zenekedvelőket, ahová a legjobb szándékkal sem fér 200-nál több néző. Márpedig elég csak rápillantani a műsorkínálatra, máris garantálható, hogy a – dr. Ulrich Attila alpolgármester köszöntőjével megnyíló, s Bakó levente karnagy szórakoztató átkötőszövegeivel gazdagított – program iránt nagy lesz az érdeklődés.

A programgazdák ezúttal is nagy hangsúlyt fektettek a helyi értékek és a tehetséges fiatalok bemutatására, mindemellett világhíres filmzenék, popzenei slágerek és musicalrészletek gazdagítják majd az estet.

Végezetül meg ne feledkezzünk a torta „habjáról”, ugyanis felcsendül majd A Karib-tenger kalózai című film zenéje, a zenekar egy 15 perces részletet mutat be Webber Az operaház fantomja című musicaljéből, illetve remekbe szabott filmzenei válogatással tiszteleg Morricone mester előtt, akivel egykor 3 hetet a műsor karnagya is turnézott.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában