Helyi közélet

2018.05.04. 14:27

Bábművészet, Carmen, emlékmű és ZIG100

Nyíregyháza - Gazdag színházi tartalommal jelent meg a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle – a megyei önkormányzat folyóirata – 2018-as első száma.

Nyíregyháza - Gazdag színházi tartalommal jelent meg a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle – a megyei önkormányzat folyóirata – 2018-as első száma. Sándor L. István színházi szakíró ezúttal a Móricz Zsigmond Színház 1999–2016 közötti időszaka, főként a Tasnádi-korszak előadásait elemzi. Karap Zoltán Sediánszky Nórával, a Carmen rendezőjével beszélgetett a nyíregyházi előadás újdonságairól. Marik Sándor a Nyíregyházáról indult Pallai Mara bábművésszel készített interjút; a Budapest Bábszínház művésze nemrégiben a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült. Szilágyi László a Zrínyi Ilona Gimnáziumot mutatja be abból az alkalomból, hogy az intézmény most százéves. Holmár Zoltán a fehérgyarmati világháborús emlékmű történetéről ír: kalandos körülmények között kutatták föl, ki volt az 1924-ben felavatott szobor alkotója.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában