Helyi közélet

2018.06.08. 14:43

Folyókákkal az irdatlan esőtócsák ellen Nyíregyházán

Nyíregyháza - Remélhetően többé a Virágfürt utcában sem áll meg harminc centiméter magasan az esővíz.

Nyíregyháza - Remélhetően többé a Virágfürt utcában sem áll meg harminc centiméter magasan az esővíz.

Rendezett, szép zártkerti övezetbe vezet be Nyíregyháza és Oros között a 41-es számú főútról a Virágfürt utca, s most már egy indokkal több szól az itt élők jó döntése mellett – amikor is ilyen békés, csendes környéket választottak lakóhelyül –, ugyanis végre ebben az utcában is megoldódott a csapadékvíz elvezetés gondja. Több mint négyszáz méter hosszan – az út mindkét oldalán – kiépült az a nyílt árkos vízelvezető hálózat, amelyre olyan régen vártak, méghozzá dicséretes pályázati megtakarítás terhére. A terület déli része felé eső szakaszon, a két irányba emelkedő út legalacsonyabban lévő részéhez egy átemelőt is elhelyeztek, amellett pedig egy modern technológiával felszerelt akna került. A jeladókkal felszerelt rendszer azonnal riaszt, ha megtelt a tározó, vagy a szivattyúk nem működnek, s a szakemberek mindjárt be is avatkozhatnak.

Az új projektelem egyébként annak a TOP-os forrásból finanszírozott, Nyíregyháza Borbánya és Malomkert városrészeket érintő beruházásnak a része, amely több térség csapadékvíz elvezető hálózatának és vízvisszatartási célú tározóinak a fejlesztését foglalta magába.

A mostani munkák befejeztével immár a június 30-ával határidős teljes beruházáscsomag is lassan a végéhez ér. – A most bemutatott utcán azért is fontos volt a program részévé tenni – tudtuk meg Barra Gáspár építésvezetőtől –, mert itt korábban semmiféle szennyvízelvezető rendszer nem volt, s utcában egy nagyobb eső után helyenként 20-30 centiméteres víz zárta el a közlekedők útját. A mostantól összegyűjtött csapadékot a befogadó 41-es főút csatornarendszere vezeti majd tovább.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában