Helyi közélet

2018.10.19. 17:37

A Krúdy-gimnázium, ahol mindenki belead apait-anyait

Nyíregyháza - Egy jól működő iskola elképzelhetetlen a megfelelő szakmai tudással rendelkező pedagógusi kar nélkül.

Nyíregyháza - Egy jól működő iskola elképzelhetetlen a megfelelő szakmai tudással rendelkező pedagógusi kar nélkül.

Az érettségi eredményeik alapján rangsorolta a hazai középiskolákat a legjobbiskola.hu oktatási szakportál. A fővárosi, veszprémi és szegedi iskolákat felsorakoztató TOP 10-es listán a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium az igen előkelő kilencedik helyen végzett.

Három stabil pillér

A sorrend kialakításánál az Oktatási Hivatal által közzétett legfrissebb kompetenciaméréseket és érettségi eredményeket vették figyelembe. Arra voltak kíváncsiak a felmérés készítői, hogy az érettségin indult diákok milyen sikerességgel végeztek a ­választott tantárgyból és hogy hányan választották az iskola sikeres érettségi tantárgyait.

– Természetesen örülünk a hírnek, de elöljáróban leszögezném: iskolán belül sem alul-, sem pedig túlértékelni sem szoktuk a különféle mérési metodikák és szempontok alapján készült rangsorolásokat – fogalmazott lapunknak Chriszt Gyula, a Krúdy Gyula Gimnázium igazgatója, majd hozzátette: egy intézmény sikeressége három stabil pilléren alapszik.

– Egy jól működő iskola elképzelhetetlen a megfelelő szakmai tudással és alázattal rendelkező pedagógusi kar nélkül, de a szorgalmas gyerekek és a stabil szülői háttér is elengedhetetlen ahhoz, hogy sikerüljön a nálunk tanuló diákokat az egyetemre felkészíteni, úgy, ahogy ez szerencsére a mi esetünkben történik. Ha a sikeresség zálogát definiálni kell valamilyen úton-módon, nem szabad és nem is lehet senkit sem kiemelni a szülő-gyerek-tanár háromszögből – fogalmazta meg igazgatói hitvallását Chriszt Gyula.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában