Helyi közélet

2018.10.15. 10:43

A Leánygimnáziumosok 55 éves érettségi találkozója Kisvárdán

Kisvárda - „Tedd, amit úgy érzed tenned, kell / Arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, / Légy hát magad ura, míg élsz.” Axl Rose.

Kisvárda - „Tedd, amit úgy érzed tenned, kell / Arra menj, amerre a szíved terel. Hisz időd oly kevés, / Légy hát magad ura, míg élsz.” Axl Rose.

A közelmúltban, szeptember végén szervezték meg az 55. éves érettségi találkozót a Kisvárdai Leánygimnázium 1963–ban végzett 4. a osztály tanulói. /A gimnázium 1965–től 1992–ig. Császy László nevét viselte, majd 1991–ben, egy törvény adta lehetőség értelmében visszaigényelte azt a Szent Orsolya Rend, így az iskola fenntartója a Debrecen–Nyíregyházi Püspöki Hatóság lett. Ma a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda. /

A találkozóról Zöld Zoltánné – Soltész Julianna, a találkozó szervezője az alábbiakban számolt be.

Osztálytárs Floridából

–Az osztály különleges kincse az összetartozás volt. A találkozón 17 fő volt jelen és 6 fő hozzátartozó, hiányzott 9 fő. Egy osztálytársunk Floridából jött hozzánk betegsége ellenére. A hiányzók egészségi állapotuk miatt nem tudtak részt venni a találkozón. Mindenkit hajtott a kíváncsiság, hogy vajon, hogy nézünk ki ennyi év távlatából és milyen problémákkal küzdünk? Megemlékeztünk azokról a tanárokról és osztálytársakról, akik nem lehetnek már közöttünk. A találkozót követően az Amadeus étterembe szerveztük meg a közös ebédet, ahol mindenki nagyon jól érezte magát. Ez idő alatt elfelejtettük gondunkat –bajunkat és csak a találkozásnak örültünk. Az alábbi gondolattal zártam az ünnepséget: „Őrizzük meg összetartozásunkat, az egymás iránti szeretetet és tiszteletet!”

Ennek reményében találkozzunk 5 év múlva – mondta végezetül Zöld Zoltánné – Soltész Júlianna.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában