Helyi közélet

2018.10.18. 15:31

Videó: A Tiszában "kötött ki" egy teherautó, nem jár a komp

Aranyosapáti, Tiszaadony - A Tiszába csúszott egy rakodógépet vontató platós tehergépkocsi csütörtök délelőtt.

Aranyosapáti, Tiszaadony - A Tiszába csúszott egy rakodógépet vontató platós tehergépkocsi csütörtök délelőtt.

Kompra hajtás közben vízbe csúszott és a fülkéje tetejéig elmerült egy teherautó csütörtök kora délelőtt a Tisza Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán, az Aranyosapáti és Tiszaadony közötti kompkikötőben. A helyszínre a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információk szerint a balesetben senki nem sérült meg.

A tehergépkocsi a kompra próbált felállni, amikor annak kikötő lánca elszakadt és a teherautó a munkagéppel együtt a folyóba csúszott. A műszaki mentést a nyíregyházi hivatásos, valamint a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók végezték, valamint közreműködtek a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület búvárai is, akik rögzítették a nyíregyházi daru vontatóköteleit, majd csörlő segítségével kivontatták a járműveket a partra. A komp segédrámpája - amin keresztül történik a fel- és lehajtás - leszakadt, ezért annak helyreállításáig az átkelés szünetel. Az eset során személyi sérülés nem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában