Helyi közélet

2018.10.08. 10:40

Díjat ért a nyelvtudás

Nyírpazony - Nívós díjat vehetett át kiváló középfokú francia nyelvvizsgájáért a 14 éves diáklány.

Nyírpazony - Nívós díjat vehetett át kiváló középfokú francia nyelvvizsgájáért a 14 éves diáklány.

Hatalmas megtiszteltetés érte Réthy-Fercsik Olnát, aki kiemelkedően teljesített a francia középfokú nyelvvizsgán, kiváló eredményéért pedig átvehette a Francia Intézet DELF B2 díját a Junior kategória legjobbjaként. – Nagyon boldog voltam, amikor nem sokkal a vizsga után megkerestek, hogy a 92 százalékos eredményemért díjat kapok – kezdte történetét a fiatal lány.

– A Francia Intézet díjátadó ünnepségén a budapesti francia nagykövet tíz elismerést adott át. Az én jutalmam egy vándorkupa volt, amit az iskolám, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda kapott, én pedig egy csomagot vehettem át, ami tele volt hasznos iskolai eszközökkel, A kis herceg című könyv 70., jubileumi kiadásával és a szerző illusztrációit tartalmazó kötettel, de egy márkás parfümöt is rejtett a csomag.

Franciaországi emlékek

– Három évig kint éltünk a családommal Franciaországban, az öcsémmel oda jártunk általános iskolába. Az elején nagyon nehéz volt, sok mindent nem értettem. Az oktatás más, mint itthon; nagyobb volt a szabadságérzetem, az oktatás gyakorlatiasabb, nem volt ekkora a követelmény. Fejlesztették a vitakészségünket, és megtanították, hogyan védhetjük meg a véleményünket. A jó élmények ellenére nem szeretnék visszamenni, a francia nyelvvel viszont továbbra is aktívan foglalkozom – mesélte.

GE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában