Helyi közélet

2018.10.05. 14:33

Életmentő műtétre gyűjtenek

Nyíregyháza - A jótékonysági koncert résztvevői egy csecsemő életmentő műtétjéhez járulnak hozzá.

Nyíregyháza - A jótékonysági koncert résztvevői egy csecsemő életmentő műtétjéhez járulnak hozzá.

Feledhetetlen élmény lesz a Keep Floyding-koncert mindazoknak, akik szeretik az igényes zenét, és szeretnének hozzájárulni egy csecsemő életmentő operációjához – a jótékonysági akciónak október 13-án a Váci Mihály Kulturális Központ ad otthont.

Segítenek egy gyermeken

A Rotary mozgalom „ Gift of Life” elnevezésű programja több éves múltra tekint vissza. A jószolgálati program célja, hogy a szívrendellenességgel született gyermekek műtéti kezeléséhez, illetve a gyermekkardiológusok képzéséhez (Romániában, Ukrajnában, Szerbiában) hozzájáruljon. Az elmúlt években már bizonyítottak, és elsősorban azokon a területeken segítettek, ahol nem áll rendelkezésre a szükséges technológia, az orvosi szaktudás vagy éppen nem ingyenes az életmentő orvosi ellátás.

A magyarországi program a nemzetközi „Gift of Life” program részeként működik, ami jelenleg 67 országban van jelen és eddig több mint 12 ezer gyermek szívműtétjét tette lehetővé. Az úgynevezett nyitott szívvel született kisgyermekek speciális műtétjeit Magyarországon a Szegedi Gyermekklinika vállalja fel.

Zenei csemege

A Keep Floyding zenekar csakis Pink Floyd-dalokat játszik. Az együttes a jótékonysági koncerten az 1973-ban megjelent „Dark side of the Moon” és az 1975-ben megjelent „Wish you were here” albumok anyagát mutatja be. Mindkét album ikonikus alkotása a Pink Floydnak, a dalok a világ minden táján azonos üzenetet és értéket képviselnek.

Az érdeklődők a nyíregyházi szervezeten keresztül regisztrálhatnak az adományjegyekre, amelyeket a koncert előtt, a megérkezéskor vehetnek át.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában