Helyi közélet

2018.10.18. 16:56

Első helyezett lett a Nyíregyházi Törvényszék titkára

Nyíregyháza - A Magyar Igazságügyi Akadémia szervezésében a Debreceni Ítélőtáblán került megrendezésre a regionális elődöntő 2018. október 17-én büntető ügyszakban.

Nyíregyháza - A Magyar Igazságügyi Akadémia szervezésében a Debreceni Ítélőtáblán került megrendezésre a regionális elődöntő 2018. október 17-én büntető ügyszakban.

A Nyíregyházi Törvényszéket Beliczáné dr. Gál Anikó, Vadné dr. Berta Mariann, Gutyánné dr. Orosz Edina, dr. Hutás Nelli, dr. Isaák László és dr. Bodgán-Rajcs Ágnes bírósági titkárok képviselték.

A versenyben részt vevő négy törvényszék titkárai mindannyian ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult büntetőügyben tartottak perszimulációs tárgyalást. Minden törvényszékről egy személy bírói szerepben indult, a többiek a vádlott, védő, ügyész, tanúk szerepét töltötték be. Sorsolás alapján a Nyíregyházi Törvényszék titkárai a Debreceni Törvényszék bírói szerepet játszó titkárával alkottak egy csapatot, a nyíregyházi „bíró” pedig a debreceni csapattal „tárgyalt”. Az értékelés szempontjából a bírói szerepben az új Büntetőeljárási törvény tárgyalásvezetési szabályai kerültek előtérbe, míg a többi szereplőnél az eljárás további résztvevőinek szerepkörével való azonosulása volt hangsúlyos. Az eljárási szabályok pontos ismerete természetesen az eljárásban részt vevő ügyészi és ügyvédi szerepet betöltő titkárokkal szemben is alapvető követelmény volt.

A küzdelmekkel teli, ugyanakkor rendkívül jó hangulatú versenyben a szakmai zsűri értékelése alapján az 1. helyezést - a legjobb bírói szerep alakításáért – Beliczáné dr. Gál Anikó, a Nyíregyházi Törvényszék titkára nyerte el, ezáltal az Országos Döntőben képviselheti a régiót az év végén. A törvényszék kiváló teljesítményt nyújtó csapata szintén dobogós – 2. helyezést – ért el.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában