Helyi közélet

2018.10.09. 11:35

Feszegették a tűréshatáraikat

Nyíregyháza - Újabb extrém terepversenyen vettek részt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek.

Nyíregyháza - Újabb extrém terepversenyen vettek részt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek.

A tokaji hegy szemet gyönyörködtető látvány. Nem mindenki éri be ennyivel. Ha már ott magasodik, akkor tálcán kínálja magát a lehetőség a fizikai korlátaikat feszegető amatőr sportolóknak, akik profi keretek között mérettettek meg sokadik alkalommal.

Mindez köszönhető az ­Extreme Trail Hungary SE-nek: a sportegyesület szervezte a legutóbbi akadályfutó-versenyt. A sportegyesület alapítói is nem csak a megalakuláskor láttak nagy lendülettel a munkához, hanem azóta is lelkesen szervezik a különböző hegyi vetélkedéseket.

Chipek a bokákon

– Semmihez sem hasonlítható az a varázs, ami egy ilyen versennyel jár együtt. Pezsgett az élet Tokaj főterén.

A sportághoz kötődő termékeket forgalmazók a sátraikban, a kicsik az ugrálóvárban, az indulók pedig a rajt előtt nyüzsögtek.

– Volt extrém kerékpáros attrakció, dübörgő zene, közben az időmérő chipek a bokákra kerültek. Közös bemelegítéssel kezdtünk, és bár esett az eső, ez még inkább feldobta a hangulatot – idézte fel a történteket Vitkai ­Elemér, aki az egyesület elnöke.

Nagyon komoly előkészületeket igényelt a lebonyolítás, hiszen közel hétszázan neveztek be, köztük rengetegen érkeztek Szabolcs-Szatmár-Beregből is a III. Extreme Trail akadályversenyre. Noha fiatal a rendező egyesület, a Terepfutók Országos Szövetség tagjaként az országos bajnokság zárófutamának adhattak otthont.

– Festeni sem lehetne szebbet: az ország egyik legszebb szőlőbirtokán át vezetett az út. Volt mini és junior, valamint felnőtt futam. A 8,5 és 18,2 kilométeres távon 28 és 33 akadályt kellett legyőzniük az indulóknak. Hol porban, hol sárban futottak, cipekedtek, csúsztak-másztak hegymenetben. Mindenki feszegette a teljesítőképességének a korlátait. Noha messze még a II. Extreme Tarcal-Tokaj Kör terepfutás, a december 29-ei időpontot érdemes már most megjegyezniük az érdeklődőknek. Nem szégyen a futás, sőt…

Dinnyecipelés a hegyen

Minden alkalommal igyekszünk új ügyességi próbatételt kialakítani, most ilyen volt a csúzlizás és az íjászkodás.

Különleges élménynek bizonyult a dinnyecipelés is. Aki célba ért, befutócsomagot, ajándékpólót és a tájegység motívumait ötvöző emlékérmet kapott. Aki a téren maradt, elmondta, hogy csodálatos képet festett a hegyre kígyózó emberoszlop. Sikerült ismét letenni az asztalra egy minőségi versenyt.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában