Helyi közélet

2018.10.11. 09:36

Fogyasztóbarát füzetek

Nyíregyháza - Mi a teendő kereskedőváltás vagy új közműcsatlakozás esetén?

Nyíregyháza - Mi a teendő kereskedőváltás vagy új közműcsatlakozás esetén?

Két éve, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nagyobb hangsúlyt fektet a lakossági fogyasztóvédelemre, azóta csökkent a szolgáltatókkal szembeni vitás ügyek száma – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

Új témák és információk

– A legfrissebb kiadványok a kereskedőváltásra és a közműcsatlakozásra vonatkozó kérdésekre adnak választ. A liberalizált piacnak köszönhetően a felhasználók választhatnak a földgáz és villamosenergia-kereskedők közül, hogy egyetemes szolgáltató vagy versenypiaci szereplővel kötnek szerződést – kezdte az ismertetőt Szentirmai Melinda a MEKH fogyasztóvédelmi főosztályvezető-helyettese.

Az ötödik füzet amellett, hogy bemutatja a közmű- szolgáltatók működését, feltárja az egyetemes szolgáltatói és a versenypiaci szerződések közötti különbségeket is – mondta a szakember.

– A hatos kiadvány ingatlanvásárlás után vagy új közműcsatlakozásnál és -bekötésnél hasznos útmutató, ugyanis lépésről lépésre leírja, hogyan történik szabályosan a közművekre való rácsat­lakozás folyamata a ­tervezéstől egészen a fo­gyasztásmérő üzembe helyezéséig.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában