Helyi közélet

2018.10.08. 14:31

Fókuszban a kommunikáció

Nyíregyháza - A sajtószóvivők találkozóját tartották a Nyíregyházi Törvényszéken 2018. október 8-án.

Nyíregyháza - A sajtószóvivők találkozóját tartották a Nyíregyházi Törvényszéken 2018. október 8-án.

A találkozó dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék megnyitójával kezdődött, ahol jelen voltak a társszervek szóvivői, dr. Szilágyi László (Sz-Sz-B. Megyei Főügyészség), dr. Fedor Rita (Sz-Sz-B. Megyei Rendőr-főkapitányság), Sipos Anita és dr. Szilágyi Miklós (Sz-Sz-B. Megyei Kormányhivatal), Rendes Sándor (Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata) és Magyar Norbert Pál (NAV).

A törvényszék szóvivői (Sterné dr. Deák Andrea és dr. Sörös László), valamint a meghívottak megvitatták egymás között a szóvivői feladatok ellátásával felmerülő problémákat, valamint a jövő kihívásait (Facebook, internet), egyúttal felvázolva a saját szervezetük kommunikációjának működését. Egyhangú vélemény született abban a körben, hogy a jogi nyelvet az állampolgárok számára közérthetővé kell tenni, továbbá a jövő generációjának elérése új kihívások elé állítja az állami intézményeket. Szó esett az időszerű, objektív tájékoztatás követelményének való megfelelésről.

A társszervek szóvivői – a fenti célok megvalósulása érdekében – kölcsönös együttműködésükről biztosították egymást.

- dr. Sörös László, sajtószóvivő -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában