Helyi közélet

2018.10.14. 17:26

Horgászás, főzés, beszélgetés a parton

Levelek - Sok horgász számára az élmény jóval fontosabb, mint hogy hazavigye a kifogott halat. E horgászok közé tartozik Vass István is, aki a napokban egy szép élménnyel lett gazdagabb. Kérésünkre fel is idézte ezt a horgászatot.

Levelek - Sok horgász számára az élmény jóval fontosabb, mint hogy hazavigye a kifogott halat. E horgászok közé tartozik Vass István is, aki a napokban egy szép élménnyel lett gazdagabb. Kérésünkre fel is idézte ezt a horgászatot.

Az első még leakadt

– Az elmúlt héten péntek éjjel a Leveleki-víztározón horgásztam Kocsis Ferenc barátommal, valamint velünk tartott az este nagy részében a tógazda, Mikucza Zsolt is. Harcsák kapására vártunk, s türelmes várakozásunknak meg is lett az eredménye.

– A horgászatot délután 6 órakor kezdtem, a csalihalat, ami tenyérnyi nagyságú kárász volt, csónakkal juttattuk be a kívánt horgászandó területre a parttól mintegy 300 méterre. Az első kapás már este 8 óra körül megtörtént, de, sajnos, a megakasztott hal a táv felénél leakadt. A második kapás éjfél körül érkezett, de az csak egy próbálkozás volt a hal részéről – mesélte Vass István.

– Aztán szombaton hajnali 4 óra 40 körül megszólalt a fülnek oly kedves elektromos kapásjelző, a bot spicce hajlott a víz felé, egy határozott berántás után kb. 8–10 perc múlva már kint is volt a „szépség”, egy 16.5 kg és 130 centiméter hosszúságú bajszos. Eddig ez volt életem legnagyobb hala, de remélem, hogy sok hasonló, vagy még nagyobb fogja követni.

– Az még hozzátartozik a történethez, hogy a horgászat ideje alatt mellettünk a bográcsban rotyogott ínycsiklandozó illattal és ízzel a finom paprikás krumpli, amelyből bőven jutott mindenkinek, aki csak az este folyamán arra járt.

Visszanyerte szabadságát

– Vallom, hogy nincs is ennél jobb, mint kint a természetben a horgászás, a főzés és a beszélgetés egy jó társaságban. Aki mindezt még nem élhette át, aki még nem tudja, milyen mindennek a hangulata, annak javaslom kipróbálni. Természetesen, a reggeli fotók és videó elkészítése után visszanyerte a bajszos a szabadságát, hogy másnak is örömet tudjon még szerezni. Remélem, most a hétvégén újra találkozni fogok valamelyik társával – tette hozzá Vass István.

MML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában